Gazetemiz HaberTire’nin internet sitesi üzerinden yaptığı “MHP Genel Başkanı Sizce Kim Olmalı” isimli ankette sona gelindi. Anketten Meral Akşener açık ara farkla birinci çıktı.

Ergün ÇELİK 

1 Kasım Genel Seçimlerinin ardından oldukça hareketli günler geçiren Milliyetçi Hareket Partisi’nde sular bir türlü durulmuyor. Parti içindeki bazı kesimler kongreye gidilmesi gerektiğini savunurken, diğer kesimler ise mevcut yönetimin 2018 yılına kadar görevde kalmasını istiyor.

HaberTire Gazetesi, yaşanan bu gelişmeler üzerine Milliyetçi Hareket Partisi’nin olası kongerede adaylığını açıklayan ve adaylık kulislerinde adı geçen isimlerle ilgili Tire’deki nabzı ölçmek amacıyla bir anket yaptı.

Mevcut Genel Başkan Devlet Bahçeli, Mevcut Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, 1 Kasım Genel Seçimleri’nde Trabzon birinci sıradan aday olup kazanamayan Koray Aydın, MHP’den ihraç edilip mahkeme kararı ile geri dönen Sinan Oğan, 7 Haziran seçimlerinde Milletvekili seçilen, ancak 1 Kasım seçimlerinde Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin talimatı ile aday gösterilmeyen Meral Akşener’in yer aldığı ankette Tire genelinde toplamda 2 bin 220 kişi oy kullandı.

Anket sonucundunda Meral Akşener, 1625 oy ve yüzde 73’lük bir oranla açık ara farkla birinci sırada yer alırken, onu 350 oy sayısı ile eski Iğdır Milletvekili Sinan Oğan takip etti. Mevcut Genel Başkan Devlet Bahçeli 150 oy alarak sıralamada yüzde 7 oy oranı ile üçüncü olabildi. Eski Bayındırlık Bakanı Koray Aydın ise 65 oy sayısı ile Devlet Bahçel’yi takip ederken, Gaziantep Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ  30 oy ile ankette sonuncu sırada yer aldı. Yaklaşık 3 hafta süren anket sonucunda, elde edilen verilere bakıldığında ise Tireli MHP Seçmeni mevcut Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin gitmesini istiyor.

 

MERAL AKŞENER KİMDİR?

1956 yılında İzmit'in Gündoğdu Köyü’nde doğdu. Babası, Evlad-ı Fatihan Rumeli Göçmeni bir ailenin oğlu olan Tahir Ömer Bey’dir. Annesi Sıddıka Hanım ise Konya Karaman kökenli bir ailenin mensubudur. Eski MHP Kocaeli İl Başkanlarından Nihat Gürer’in kardeşidir.

       İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü mezunu. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde doktora yaptı. Yıldız ve Kocaeli Üniversitelerinde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Zübeyde Hanım Şehit Anaları Vakfı'nın başkanlığını yaptı. 24 Aralık 1995 seçimlerinde İstanbul Milletvekili seçildi. Önce DYP Genel Başkan Yardımcısı, sonra da İçişleri Bakanı oldu. Daha sonra MHP'ye katıldı. MHP'den Kocaeli Milletvekili seçildi. İngilizce biliyor. Evli ve bir çocuk annesi. 22 Temmuz 2011 Genel Seçiminde MHP İstanbul Milletvekili seçilen Akşener, 7 Haziran 2015 seçimlerinde de Milletvekili seçilmesine rağmen 1 Kasım’da yapılan son genel seçimlerde aday gösterilmemiştir. 





Editör: Haber Merkezi