Geçmişte CHP İzmir İl Sekreterliği ve İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekilliği görevlerinde bulunan Yücel Özen, ilçe yönetiminin delege seçimlerinde hukuksuzluk yaptığını öne sürerek, Fatih Mahallesi delegeliğinden istifa etti.


1 Kasım genel seçimlerinden sonra, CHP’de yaşanan parti içi tartışmalar Yücel Özen’in istifasıyla farklı bir boyut kazandı. Geçmişte, CHP İzmir İl Sekreterliği ve İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekilliği görevlerinde bulunan partinin tanınmış isimlerinden Özen, Tire ilçe yönetiminin delege seçimlerinde hukuksuzluk yaptığını öne sürerek, Fatih Mahallesi delegeliğinden istifa etti. İl örgütüne ve Genel Merkeze konunun defalarca aktarılmasına rağmen hukuksuzluğun durdurulamadığını ve karar defterlerinde yapılan tahrifatın eski ilçe Başkanı Nedret Timur tarafından savcılığa ulaştırıldığını ifade eden Özen yaptığı açıklamada, “Tire CHP İlçe yönetimince, tüm üyelerimizden habersiz ve yine ilçe yönetimi eliyle yazılan Fatih mahallesi kongre delegeliğinden istifa ediyorum. İlçe örgütüne duyurulmadan, yönetmeliklerimiz ve tüzüğümüz çiğnenerek 13-14-15 Eylül tarihinde seçim yapılmış gibi düzenlenen seçim tutanakları ile kongre delegeleri yazılmış ve bu liste tutanaklarla birlikte İl ve Genel Merkeze gönderilmiştir” ifadelerini kullandı.

“HUKUKSUZLUK DÜZELTİLMEDİ”
Özen şöyle devam etti. “İl örgütümüzün ilçeye gönderdiği heyet incelemelerine rağmen söz konusu hukuksuzluk ne yazık ki düzeltilememiştir. Partimizin, ülkemizde eşit hukuku savunan söylemi Tire ilçe örgütünde, il örgütümüzün desteği ve genel merkezimizin duyarsızlığı ile yok sayılmıştır. Parti içi demokrasi ve hukuk kanalları uygulanana kadar yazıldığım, Fatih mahallesi kongre delegeliğinden istifa ediyorum. CHP Tire’de, onurlu bir parti üyesi olarak görev ve sorumluluklarımı sürdüreceğimi kamuoyuyla ve tüm partili arkadaşlarımla paylaşıyorum.”

Editör: Haber Merkezi