Cumhuriyet Halk Partisi Tire Belediye Başkanı Adayı, mevcut Başkan Tayfur Çiçek oldu. Çiçek ilk basın açıklamasında, birlik mesajı verdi.

 

Ergün ÇELİK

 

HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA


6 aday adayıyla Tire’nin en çok konuşulan ve en çok merak edilen partisi olan CHP’de, geçtiğimiz Pazar yapılan MYK toplantısından sonra adayın ismi belli oldu. Adaylığının ilk açıklanmasıyla birlikte internet sitemiz üzerinden ilk açıklamasını HaberTire’ye yapan Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, " bu görevi layık gördükleri için kendilerine teşekkür ediyorum. Aynı şevk ve heyecanla yolumuza devam edeceğiz. Amacımız kimse ile kavga etmek değil, hizmet üretmektir.” demişti.

 

Adaylığı resmen açıklanan Tayfur Çiçek, dün parti binasında yaptığı basın toplantısında, coşkuyla karşılandı. Basın toplantısına İlçe Başkanı Şenol Sardoğan ve birçok partili katılım gösterdi.

 

SARDOĞAN: “KIRGINLIKLAR İÇİN ÖZÜR DİLERİM”

İlk söz alan isim İlçe Başkanı Şenol Sardoğan oldu. “2 temmuzda başlayan aday adaylığı sürecinde 6 aday adayımız vardı. Bu aday adaylarımız demokratik bir şekilde mücadelesini sürdürdü. Basında ufak tefek şeyler çıkmıştır. Bunlar önemli değildir. Geçmişte yaşanan kırgınlıklar için tüm arkadaşlardan özür dilerim. Çünkü bizler CHP olarak, 2004 ve 2009’daki hataları tekrarlamayacağız.”dedi.

 

DOĞRUDAN HİÇBİR ZAMAN AYRILMADIM

İlçe başkanını ardından Tayfur Çiçek söz aldı. 63 senedir kazanılmayan belediye başkanlığını 97 gün sonra kazanacaklarını beliren Çiçek, “Kıt imkanlarla, arkamda hükümet gücü olmadan çalıştım. Ben yetişme tarzım, aile terbiyem, devlet memurluğu terbiyesi demokrasi kılıcı gibi her zaman başımın üzerinde oldu. Doğrudan hiçbir zaman ayrılmadım. Hakkaniyetle belediye başkanlığı koltuğunda hizmet vermeye çalıştım. Herkese yaptığınız işi beğendirmek çok zor. Hizmet yapan hata yapar, hizmet yapmayan iş yapmayan hata yapma ihtimali de yoktur. Görevi boyunca sadece koltuğunda oturur. Tire’de 30 bin kişi doğalgazla ısınıyor bugün. Artık Tire’nin üstünde o duman tabakaları yok. Tabi her güzelliğin bir bedeli vardır. Doğalgaz boru hatlarının emniyetli olması için 15 gün test yapılıyor. Çukuru açıp boruyu döşediklerinde 15 gün üstü açık kalıyor test yapılıyor. Bu esnada arabalarla bu çukurlara girdik çıktık şeklinde acımasız eleştiriler yapıldı. Bunun teknik olarak başka çözümü yok maalesef. Sonrasında üzerine asfalt yaması yapılıyor bunun da milimetrik olması mümkün değil.” Dedi.

 

 

“BEN ŞEHRİME GELEN HİZMETE BAKARIM”

“Sayın Aziz Kocaoğlu çok yakında Tire’ye gelecek. Ben Aziz bey gibi birini tanımış olmaktan son derece memnunum. Biz yaklaşık 360 belediyenin üyeliği ve Aziz Kocaoğlu’nun başkanlığında Ege Belediyeler birliğinde 5 senedir görev yapıyoruz. Yani bir ya da bir buçuk ayda bir toplantılarda bir araya geliyoruz kendisiyle. Tabi bu toplantılarda ilçemizin sorunlarını da paylaşıyoruz. Şimdi Aziz beyle, samimi bir şekilde sorunlarımızı paylaşabiliyoruz. Sağolsun şimdiye kadar bizi hiç kırmadı. Bakın Tire’de bugün yapılan asfalt işlerinin toplam bedeli tam 8 trilyon. 25 ton sıcak asfalt yapılıyor bunun üzerine bir 25 bin ton daha isteyeceğim. Yani Tire’de “şurada çukur var” diye kimse laf edemeyecek.” Şeklinde konuştu.

Tire’deki üretim yollarının asfaltlanmasının da büyükşehir belediyesiyle birlikte işbirliği içinde yapıldığını dile getiren  Çiçek, “Şimdi birileri eleştiriyor. Şu belediye yaptı bu belediye yaptı diye. Kardeşim isterse yurt dışından gelen bir belediye yapsın. Ben şehrime gelen hizmete bakarım. Önemli olan Tire’de yaşayan insanların rahat etmesidir.” Dedi.

 

 

“MODERN FEN LİSESİ”

Fen Lisesi’nin Tire’ye getirilmesi ile ilgili olarak da konuşan Çiçek, “Sayın Atilla Çallıoğlu 6 trilyon lira bağışladı. Bugün Tire’de, imkanları olmasına rağmen 6 trilyon lirayı kimse vermez. Allah razı olsun kendisi verdi. Molla Arap mevkii’nde modern bir fen lisesi kazandırdık. Demiryolları da sağolsunlar, oraya çok şık bir yolcu durağı yaptı.” Dedi.

 

“SÜTAŞ’I TİRE’YE GETİRDİK”

Tire Organize Sanayi Bölgesi’nde ikinci başkan olarak 10 yıldır görev yaptığını dile getiren Başkan, “Biz kağıt üstünde başkan değiliz. Gerektiğinde hapsi göze aldık, belediye olarak 18. Maddeleri uyguladık oradaki arsa problemlerini çözdük. En son da Sütaş’ı Tire’ye getirdik. Günde 700 ton süt ve 1000 personel ile İstihdam konusunda Tire’nin dışa açılan penceresi olacak. Tire artık sütün merkezi haline gelecek.” Dedi.

“Veterinerlik fakültesi projemizin onayını  Ege Üniversitesi Senatosunun tüm oyuyla aldık. 2 yıl oldu. Belediye olarak 26 bin 500 metrekare yer ayırdık. Derslikleri biz yapacağız dedik.”

 

“TİRE, TURİZMDEN PAY ALACAK”

Toplantıda turizm konusundaki çalışmalarına da değinen Tayfur Çiçek, “Turizmde yapılan iyileştirmelerin karşılığını hemen almak mümkün değil. Bunlar uzun vadede karşılığını bulacağımız projeler. Bugün İzmir Valiliği’ne sorun. İzmir’de 30 ilçe arasında turizm konusunda en çok proje üreten ilçenin Birgi ve Tire olduğunu göreceksiniz.  Tire en fazla proje üreten ve bu projeleri hayata geçiren belediyedir. Bize en yakın belediye Birgi, o da üçte birimiz. Bir tarih zenginliğinin üstünde oturuyoruz. Tire’nin bu tarihi kimliği, sabırlı çalışmalarımızla ortaya çıkacak. Kent Müzesi binası fiziki olarak tamamlandı. 3 boyutlu filmlerin de gösterilebileceği bir sinemayı da inşaa ettik oraya. Kent Müzesi, bu bölgenin değil, Türkiye’nin en iddialı kent müzesi haline gelecek. Tire’nin turizmden de pay almasını sağlayacağız.”

 

“ORASI HİÇBİR ZAMAN MEYDAN OLMADI”

Konuşmasında zaman zaman sitemlerde bulunan Çiçek, “Bazı insanlar bizim bu projelerimizi çalışmalarımızı görmüyor. Ne diyelim. Allah bunların kalp gözünü açsın. Bir insan görmek istediğini görür. Yapılan işler insan içindir. Hal binasının olduğu yerde belediyenin 61 tane dükkanı vardı. 61 dükkandan 21 tanesi aylık kiralarını ödüyordu. Bunların 16 tanesi de birahane olmaktan çıkmış pavyon olmuştu. O dükkanları yıktık. Ondan sonra oraya meydan yapalım falan dediler. Orası hiçbir zaman meydan olmadı. Orada zaten dükkanlar vardı. Biz aynısının gelişmişini modernini kazandıracağız. Çarşının canlanması için, insanların Salı ve Cuma günü dışında da çarşıya çıkacak bir sebepleri olması için oraya modern bir bina inşaa edeceğiz. Burada da dükkanlar var. Gelsin Tireli esnafımız yerleşsin. Çeşitli markalar gelsin.” Dedi.

 

“HALİL ÇULHAOĞLU MAHALLE ARKADAŞIM”

CHP’li eski bakan Halil Çulhaoğlu ile aralarında yaşanan gerginler konusuna da değinen Çiçek, “Halil bey benim mahalle arkadaşım. O bana ‘kaptan’ derdi, ben de ona “Halil Ağa” derdim. Sonra bakanımız oldu kendisi. Tire’ye 10 defa geldiyse 8 defa karşılayanlardan biri bendim. Ben bugün kendisine kırgın değilim, küs değilim. Zaten her karşılaştığımız yerde selamlaşırız. Ben hepsini unuttum. Diğer aday adayı arkadaşlarımızla da seviyeli bir yarış sürdürdüğümüze inanıyorum. Mustafa Güngör’e, Ali Doğu’ya, Emel Denizaslanı’ya, Hüseyin Hapçı’ya, hepsine saygımız var.” Dedi.

 

“KIRGINLIKLARI VE KÜSKÜNLÜKLERİ YOK ETMEK İSTİYORUM”

Konuşmalarında genel olarak birlik ve bütünlük mesajları veren Çiçek, “30 marttan sonra Tire’de yepyeni bir gün doğacak. Yepyeni bir başlangıç olacak. Benim su son seçimim artık gençler yetiştirip, yerimizi gençlere bırakma zamanımız gelmiştir. Ama namuslu dürüst gençler. Tire’yi her konuda çıtasını yükseltecek gençlere bayrağımızı teslim edeceğiz. Meclis üyesi sayısı 25’e yükseldi.  Kadınların da en iyi bir şekilde temsil edildiği meclis üyelerimizi maksimum sayıya ulaştıracağız. Şuna bütün kalbimle inanıyorum, 30 Mart akşamı CHP’nin bayrağı bu ilçeye dikilecek ve bir daha asla inmeyecektir. Bundan sonra parti içinde ve dışındaki bütün küskünlükleri ve kırgınlıkları yok etmek istiyorum. Bütün Tire’li arkadaşlarımı kucaklamak istiyorum.  Bunun somut örneklerini önümüzdeki zamanlarda ortaya koyacağız. Biz seçime sıradan bir aday olarak girmiyoruz. Belediye Başkanı olarak giriyoruz. Her türlü gücümüz var. Gerek mahallelerimiz gerekse köylerimizin tüm istek ve ihtiyaçlarını gidereceğiz. Sadece CHP’li değil AKP’li ve MHP’li dürüst insanların da oyuna talibiz. Kimseyi kırmadan, kimseyi incitmeden insanlara doğruları anlatacağız. Hiç kimse orman taşlamasın, Cumhuriyet Halk Partisi taş gibi yerinde duruyor. İnşallah 30 Mart akşamı Tire’nin sokaklarında sabaha kadar yürüyeceğiz.  Tüm Tire’lilere Tüm CHP’li arkadaşlarıma ve toplantıya katılan tüm arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Tire CHP Parti binasını dolduran kalabalık partililer, Tayfur Çiçek’i alkışlar eşliğinde dinlediler.


Editör: Haber Merkezi