Ercan ÇELİK

Yaklaşan yerel seçimler öncesi Tire’de sular ısınmaya başladı. Uzun zamandır seçimle ilgili konuşmayan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek de sessizliğini bozdu ve HaberTire Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu.

CHP İl yönetimi ile birebir görüşmesinin olmadığını belirten Başkan Çiçek,  “Seçim sonuçlarının ardından il Başkanı Sayın Deniz Yücel, resmi bir yazıyla benden seçim sonuçlarını değerlendirmemi istedi. Daha sonra İl Başkan Yardımcısı gelmişti. Onunla da benzer konuları konuşmuştuk. Ben mesleğim gereği tarafsız bir gözle istatistik açıdan rakamlarla seçim sonuçlarına baktığımda şunu gördüm;  Son seçimlerde CHP Merkez’deki 22 mahallenin 18’inde oy kaybına uğramış. 4 mahallede 4 artışı olmuş. Aynı seçimde Ak Parti 22 mahallede oy kaybına uğramış. Kırsala baktığımızda Ak Parti daha başarılı görünüyor.” Dedi.

“İYİ PARTİ TEPKİ OYU ALDI”

24 Haziran seçimini değerlenderirken İYİ Parti’nin Tire’de aldığı oy oranına da değinen Başkan Çiçek, “Tabii bu seçimlerde İYİ Parti gerçeği var. İYİ Parti Tire’de 12 BİN 500 gibi önemli sayılabilecek rakamda özellikle köylerden oy almıştır. Bunlar tabii tepki oyları. Çünkü İYİ Parti’nin henüz Türk siyasi hayatında yerelde veya genelde bir hizmeti yok. İlk defa parlamentoya girdiler. Yerelde bir tane bile belediyeleri yok. Buna rağmen insanlar tepki olarak Tire Merkez ve köylerde İYİ Parti’ye oy vermişler.” Dedi.

BAŞKAN HEDEFE İZSU’YU KOYDU

CHP’nin özellikle kırsalda oy kaybettiğini belirten Başkan Çiçek, “Şimdi burada sonuçları doğru okumak lazım. Rakamlara bakıldığında MHP’de büyük kayıplar var.  Kırsalda neden böyle oluyor? Kırsalda CHP’ye tepki herhalde Büyükşehir faaliyetlerinden kaynaklanıyor. Çünkü İzmir Büyükşehir’de CHP egemen. Bunda da en büyük faktör bence İZSU’dur. Ben bunu raporumda da yazdım. Çünkü büyükşehir yasası çıktıktan sonra köylülerden su parası  alınmaya başlandı. Oysa bu suların tamamına yakınını köylü kendi imkanlarıyla çıkarmış . Yani köylümüz zamanında kendi su sorununu kendisi çözmüş. Şimdi büyükşehir baraj yapmadı, gölet yapmadı sonra geldi herkesin suyuna sayaç bağladı. Ben 2014 seçimlerinde ilk İzmir Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında bunu dile getirmiştim. Yaklaşık 25 dakika bu su fiyatlarıyla ilgili izahatta bulunmuştum. Su fiyatlarının çok yüksek olduğunu kırsalda bu rakamların çok büyük tepkiler alacağını dile getirmiştim. Büyükbaş bir hayvanın günde en az 50 litre su içtiğini, özellikle hayvancılarımızın bu fiyatlardan olumsuz etkileneceğini söylemiştim.  Ama oradaki bazı bürokratlar Alsancak’ta suyun fiyatı neyse, İlçeler ve köyler de de fiyatlar aynı olacak demişti.  Halkımız da sessiz bir şekilde İZSU’nun tutumunu izledi. Bu kurumun gaddarca hareket etmesi bence kırsalda CHP’nin oy kaybının en büyük sebeplerinden birisidir.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi