Ak Partili Eski Belediye Başkanı Mehmet Sıtkı İçelli, ilçe binasında düzenlenen törenle dosyasını teslim etti ve resmen aday adaylığını açıkladı.

 

Ercan ÇELİK

 HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA

Ak Parti Tire İlçe Binası’nda dün saat 14:00’te düzenlenen törene partililerin ilgisi büyük oldu. Bir süredir aday adayı olacağı bilinen Mehmet Sıtkı İçelli, törenle resmen aday adayı olduğunu partililere ve basın mensuplarına açıkladı. Dosyasını, Ak Parti Tire İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu’na teslim eden İçelli, birliktelik mesajları verdi.


Alkışlar eşliğinde aday adaylığı konuşmasını gerçekleştiren İçelli, “Sevgili Tireliler, sizlerden aldığım güç ile Tire Belediye Başkanlığı görevine tekrar talibim. Hazırladığım aday adaylığı başvuru dosyasını bugün Ak Parti İlçe Başkanlığı’na ilettim. Öncelikle bu demokratik yarışta yer alan tüm aday adaylarına gönülden başarılar diliyorum. Tire’de doğup, büyüyen ve 5 yıl belediye başkanlığı görevinde bulunan biri olarak, ilçemizin son dönemde iyi yönetilmediğini düşünüyorum. Hepimiz bu şehirde yaşıyoruz ve Tire’yi çok seviyoruz. Belediye başkanlığı bir hizmet yarışıdır. Demokrasinin güzelliğidir. Ancak, son 5 yıllık dönemde Tire, büyüyüp, gelişeceğine, tam aksine “Tek Adam” zihniyetine mahkum olmuştur. Güzel ilçemizin köhnemiş belediyecilik anlayışı ile ufku daraltılmış ve adeta vatandaşlarımız cezalandırılmıştır. 2004 – 2009 yılları arasında ortaya koyduğu misyonu ve vizyonuyla Küçük Menderes’te “Lider Kent” vasıflarına sahip olan ilçemiz, ne yazık ki kısır çekişmelerle “Kasaba Siyaseti”ne kurban edilmiştir. Önemli olan yeni fikirler ve projeler üretip, halkımızla birlikte Tiremizi geleceğe taşımaktır.” Dedi.

 


"GEREKLİ TECRÜBE VE DONANIMA SAHİBİM”

Belediye başkanlığı için gerekli tecrübe donanıma sahip olduğunu belirten İçelli “Çok sevdiğim ilçeme, sahip olduğum donanım ve tecrübemle yeniden büyük bir aşkla hizmet etmek istiyorum. Tire Belediyesi’ne “Ortak Akıl” çerçevesinde halkımızla birlikte yönetmeyi öneriyorum. 2009 yerel seçimlerinin ardından üstlendiğim görevlerde başta belediyecilik olmak üzere, bürokrasi ve mevzuat alanında sahip olduğum tecrübelerimi arttırdım. Bu süreçte kendimi geliştirme ve değerlendirme zamanı buldum. Başbakanlık, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği görevim süresince ise devletin içinde yer aldım. Edindiğim bilgi ve tecrübe ile ilçemizi geleceğe taşımak için yeniden topyekün bir seferberlik başlatmak gerektiği inancındayım. “ şeklinde konuştu.

 


LAF DEĞİL HİZMET ÜRETTİM

Konuşması zaman zaman alkışlarla kesilen İçelli sözlerini şöyle sürdürdü: “Belediye başkanlığı görevim süresince her zaman halkımın menfaat ve çıkarları doğrultusunda, “Şehri Emin” olmanın bilinci ve sorumluluğu ile hareket ettim. Görevim süresince şaibeden uzak bir şekilde halkımıza en iyi şekilde hizmet sundum. Şeffaf bir yönetim anlayışını benimsedim. Devlet Hastanesi ve Adliye Sarayı gibi devlet yatırımlarının önünü açarak ilçeme kazandırdım. Belediye Hizmet Binası, Fatih Sultan Mehmet Çevreyolu, Toptancı Hali ve içme suyu gibi önemli projeleri hayata geçirdim. Ecdat yadigarı tarih ve kültür mirasımızı koruyup, gelecek nesillere taşımak için bir çok restorasyon projesine imza attım. Sarıca Yusuf ve El Sanatları Çarşısı’nda ise uyguladığımız sokak sağlıklaştırma projeleri ile kente yeni bir soluk getirdim. Laf değil, hizmet ürettim. Hiçbir zaman mazeretlerin arkasına saklanıp, gizlenmedim. Herkese eşit mesafede oldum ve olmaya da devam edeceğim.”

 


“TİRELİLER TEKRAR KENTİNE SAHİP ÇIKACAK”

Projelerini hazırladığını dile getiren Eski Başkan İçelli,  “Göreve geldiğim takdirde, uygarlıklar ve medeniyetler kenti Tiremizi günümüzde de hak ettiği yerlere taşımak için var gücümle çalışacağım. Asli belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra, ilçemizin ufkunu açmak ve geleceğe müreffeh ve gelişmiş bir kent olarak hazırlamak, hedefim olacak. Kültürel ve tarihi mirasımızı tüm dünyaya tanıtmayı, bıraktığım yerden sürdüreceğim. İlçemizi başta tarım olmak üzere, sanayi ve turizm üçgeninde kalkındırmanın yollarını arayacağım.Bir yandan belediyecilik hizmetlerini layıkıyla yerine getirirken, diğer yandan istihdamın geliştirlmesine, yeni iş olanaklarının sağlanmasına ve ekonomik kalkınmaya öncülük edeceğim. Kurulacak yeni tarımsal birliklerle üreticimizin, dolayısıyla esnafımızın ve tüm hemşerilerimizin daha çok kazanmasını sağlayacağım. Kültür ve sanat faaliyetlerini ilçemizin tarihsel ve kültürel kimliğine yakışır projeler ile geliştireceğim. Tiremizin ufkunu açmak ve tekrar lider kent olmasını sağlamak birincil görevim olacaktır. Bu samimi duygu ve düşüncelerim çerçevesinde Tire Belediye Başkanlığı için yeniden aday olduğumu sizlerin huzurunda açıklıyorum. Bu ilçeyi yürekten seven, geleceğini düşünen, tarihimizde olduğu gibi şehrimizi yeniden “Lider Kent” olarak görmek isteyen tüm Tirelilerin desteğini bekler; saygılar sunarım.” Diyerek konuşmasını noktaladı.

 


ÇELTİKCOĞLU BİRLİK MESAJI VERDİ

Mehmet Sıtkı İçelli’nin ardından söz alan İlçe Başkanı Mehmet Çelltikcoğlu, “Başkanım dosyasını teslim ederken sarıldık. Anladım ki 2004 yılındaki heyecanını kaybetmemiş. Vücut dili bunu söylüyor. Başkanım az önce konuşmasında arz etti. 2004 – 2009 Ak Parti döneminde Tire’ye kazandırılan hizmetlerden bahsetti. Bahsettiği hizmetlerin eksiği yok, fazlası vardır. Adalet Sarayı ve Emniyet Müdürlüğü binaları, Sıtkı Beyin döneminde altyapıları hazırlanmış projelerdi. Ak Parti Tire İlçe Teşkilatı olarak seçim öncesi elimizden gelen gayreti gösterdik. Genel merkezimizin kararı ile 1 Ekim 2013 tarihinde aday adaylığı başvuruları başladı. 1 Kasım 2013 saat 17:00’de ise aday adaylığı başvuru süreci sona erecek. Ak Parti’de “Ben – Sen”, “Biz – Siz” yoktur. “Biz” vardır. Biriz, iriyiz, diriyiz.” Diyerek, beraberlik mesajı verdi.

Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu’nun, aday adaylığı başvurularının son günü olan bugün dosyasını teslim etmesi bekleniyor.


HABER VİDEOSU

Editör: Haber Merkezi