AK Parti Tire İlçe Başkanlığı görevinden istifa eden ilçe Başkanı Mehmet Çeltikçoğlu, aday adaylığı başvuru dosyasını İl Başkanı Ömer Cihat Akay’a verdi.

 

Ercan ÇELİK


HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA

Tire’de, AK Parti’de aday adayı sayısı ikiye yükseldi. Belediye eski Başkanı Mehmet Sıtkı İçelli’nin ardından, 4 yıldır ilçe başkanlığı görevini yürüten Mehmet Çeltikçoğlu da hazırladığı aday adaylığı dosyasını İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay’a teslim etti. Tire’yi geleceğe taşımak ve layıkıyla yaşatmak için aday olduğunu ifade eden Çeltikçoğlu, konuşmasına ünlü İslam düşünürü Yunus Emre’nin dizeleriyle başladı. Aday adayı olabilmek için ilçe Başkanlığı görevinden ayrıldığını belirten Çeltikçoğlu, ”Hepinizin tanıdığı bir ailenin evladı olarak Tire’de doğdum. Tahsil hayatım dışında yaşantımın tüm evrelerinde ve çalışma hayatımda bu şehirde yaşadım. 17 yıldır aktif siyasetin içinde yer alarak ilçemize hizmet etmeye çalıştım. 3 dönemdir, yapmış olduğum Tire Belediye meclis üyeliği görevim sayesinde, belediyecilik konusunda tecrübe sahibi oldum. Bunların yanında 4 yıldır AK Parti Tire İlçe başkanlığı yapan biri olarak,  ilçemizin yönetimine talip olduğumu huzurunuzda bir kez daha beyan ediyorum” dedi.

 

“ÜYE SAYIMIZI ARTTIRDIK”

AK Parti’nin Tire’de kayıtlı üye sayısını 4 yılda toplam 2 bin 750 den, 12 bin 250'ye çıkardıklarını hatırlatan Çeltikçoğlu, “22 mahalle, 64 köy ve 1 beldemizde teşkilatlanmamızı tamamlayarak sandık yönetim kurullarımızı oluşturduk. Mahalle ve köy yönetimlerimizle birlikte hükümetimizin icraatlarını ve teşkilatımızın çalışmalarını halkımıza kapı kapı dolaşarak anlattık. İlçe başkanlığına geldiğimden bu yana girdiğimiz her iki seçimde de partimizin oylarını düzenli olarak artırdık. 2009 yerel seçimlerinde yüzde 25 olan oy oranımızı 2010 yılında yapılan referandum da yüzde 37 ye, 2011 genel seçimlerinde ise yüzde 40'a çıkartarak, AK Parti’yi Tire’de birinci parti konumuna taşıdık. Dört yıldan beri yaptığımız düzenli çalışmalarla, ilçemizin sorunlarını tespit ettik. Oluşturduğumuz AR-GE birimi ile geleceğe yönelik projelerimizi hazırladık. Şahsım adına, "halka hizmet hakka hizmettir" anlayışı ile bu kenti hak ettiği en iyi noktaya taşıyacağıma sizlerin huzurunda şimdiden söz veriyorum” şeklinde konuştu.

 

 “UYUM İÇİNDE ÇALIŞTIK”

AK Parti ilçe Başkanlığı görevi süresince yönetim kurulu, kadın ve gençlik kolları ile uyum içinde çalıştıklarını kaydeden Çeltikçoğlu sözlerine şöyle devam etti. “İlçe bazında gerçekleştirdiğimiz hizmetlerin bazılarını şu başlıklar altında toplayabiliriz. 200 yataklı devlet hastanesinin tamamlanması, SGK’nın ilçemize kazandırılması, yeni Adliye Sarayı’nın inşası, Merkez Menderes ve Cumhuriyet İlkokullarının tekrar yapılması, Emniyet Müdürlüğü Hizmet binası yapımı, Çocuk Sevgi Evleri, OSB’ye yapılan yükleme ve gümrükleme alanı, Yenişehir ve Eskioba göletlerinin çiftçinin hizmetine sunulması, 1 ve 2. etap TOKİ konutları ile yapımına gelecek yıl başlanacak Tire- Belevi bölünmüş yolu gibi büyük yatırımları ilçemize kazandırmanın gururunu yaşıyoruz.”


HABER VİDEOSU

Editör: Haber Merkezi