CHP Tire Belediye Başkan Aday Adayı Hüseyin Hapçı gazetemize ziyarette bulunarak projelerinden bahsetti.
Ergün ÇELİK

Geçtiğimiz gün gazetemizi ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi Tire Belediye Başkan Aday Adayı Hüseyin Hapçı, yaklaşan yerel seçimler öncesi seçim süreci ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. “Farkı farklı olan yaratır” sloganıyla yola çıktığını söyleyen Hapçı, yerel seçimlere hazır olduğunu belirtti. Sanayiden tarıma hayvancılıktan yer altı su kaynaklarına kadar birçok projeye değinen Hüseyin Hapçı, Tire’de turizmin de hak ettiği değeri görmediğini kaydetti. CHP’den aday adayı olan Hüseyin Hapçı’nın projelerinden bazıları ise şu şekilde;

Huzurkent-Huzurvadi Projesi: Yaşlıların, yetişme çevreleri ile bilgi ve görgü düzeylerine; ruhsal, bedensel, düşünsel özelliklerine uygun bir ortamda, aile havası ve düzeni içinde koruyacak, bakacak ve her türlü gereksinimlerini karşılayacak bir huzurevi projesi hayata geçirilecek.

Turizm Projesi: Tire’ye daha çok turist çekebilmek için tarihini, doğasını, sıcak kanlı insanları, yerel kültürünü ön plana çıkarmak için gereken her şey yapılacak.

Tarım Projesi: Tire’de bilinçli, planlı tarıma geçilmesi için kooperatifçilik desteklenecektir. Üretim yolları düzenlenecektir. Üretici birlikleri kurulması için çalışılacak. Çevre ilçelerle işbirliğine gidilecek, Küçük Menderes Havzası Üreticileri Birliği kurulması için çalışma yapılacak.

Hayvancılık Projesi: Hayvancılığı geliştirmek için kooperatifçilik desteklenecek. Küçük aile işletmelerinin devamlılığını sağlayabilmesi adına, birleşik çiftlik projesi geliştirilecek.

Eğitim ve Kültür Projesi: Her çocuğun ve gencin yeterli eğitim alabilmesi amacıyla fırsat eşitliği yaratmak. Bu amaç doğrultusunda Halk Eğitim ve Kültür Merkezi kurulacak.

Sağlık ve Spor Projesi: Belediyeye ait sağlık polikliniği kurulacak. Dar gelirli, engelli, yaşlı vatandaşlarımızın ücretsiz doktor muayenesi, diş tedavileri yapılacak. Ayrıca çocuklara sünnet hizmeti verilecek. İlçemizdeki spor kulüpleri desteklenecek.

Sosyal Sorumluluk Projesi: Sosyal belediyecilik anlayışını gerçekleştirmek amacıyla, dar gelirli ihtiyaç sahibi aileler için Tire Sosyal Yardım Kartı oluşturup, ev hanımlarına her ay nakit yardımı verilecek.

Çevre Projesi: Atıkların çevreye zarar vermemesi için modern çöp depolama alanı yapılacak. Ayrıştırılan çöplerden çıkan malzemeler geri dönüşümle ekonomiye geri kazandırılacak ve tesisten çıkan doğalgazdan elektrik enerjisi elde edilecek.

Üniversite Projesi: Küçük menderes havzasına hitap edebilecek 5 bin öğrenci kapasiteli bir vakıf üniversitesi kurulması için çalışmalar yapılacak.

Yeşil Tire Projesi: Yeşil Tire ismine yakışır kent ormanı kurulacak. Her yeni doğan çocuk ve yeni evlenen çiftler için bir ağaç dikilecek.

Yenilenebilir Enerji Projesi: Güneş enerjisinden, rüzgar enerjisinden, biyogazdan, katı atıklardan çıkan gazdan elektrik üretmek amacıyla gerekli  enerji santralleri kurulacak.

Eğlence-Sanat-Kültür Projesi: Tire’ye çocuklarımızın hoşça zaman geçirebileceği hayal dünyası tadında bir oyun parkı kazandırılacak. Küçük Menderes havzasına hitap edecek büyük bir aquapark yapılacak.
Editör: Haber Merkezi