Geçtiğimiz günlerde Demokrat Parti’den istifa eden Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in rotası CHP oldu. İl Başkanı Ali Engin’le il binasında yarım saatlik bir görüşme yapan Çiçek ‘tamam’ dedi. Çiçek için önümüzdeki hafta İl Binası’nda mini bir tören düzenleneceği ve partiye kaydının yapılacağı öğrenildi. Çiçek’e parti rozetini ise önümüzdeki ay Ankara’da grup toplantısında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu takacak.


İzmir siyasetinde uzun zamandır merakla beklenen soru cevabını vurdu. CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği İzmir ziyaretinde, CHP’ye davet ettiği DP’li Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek kararını verdi. Geçtiğimiz günlerde Demokrat Parti’den istifa eden Tire Belediye Başkanı Çiçek’in rotası CHP oldu.



ENGİN’LE YARIM SAAT GÖRÜŞTÜ
DP’den istifa eden ve “DP'nin eski gücü ve etkinliği kalmadığından istifa ettik.Kararımı en kısa sürede vereceğim " diyen Çiçek,CHP İzmir İl Binası’na gelerek İl Başkanı Ali Engin’le yarım saat süren bir görüşme gerçekleştirdi. İkili görüşme sonrası açıklama yapmaktan kaçınırken, Çiçek’in CHP’ye ‘evet’ dediği öğrenildi.



Çiçek için önümüzdeki hafta İl Binası’nda mini bir tören düzenleneceği ve partiye kaydının yapılacağı öğrenildi. Çiçek’e parti rozetini ise önümüzdeki ay Ankara’da grup toplantısında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu takacak.



TİRE’DE ÖRGÜTÜN TAVRI NE OLACAK?
CHP İzmir’de yaşanan bu gelişmeler sonrası gözler Tire’ye çevrildi. Tire Belediye Başkanlığı için görevinden istifa eden CHP Tire eski ilçe başkanı Mustafa Güngör, Çiçek’in CHP’ye geçişine sürekli karşı çıkıyordu. Güngör ilçe başkanıyken, “ CHP'nin 3 yıldır Tire'de yakaladığı yükseliş sayın Çiçek'in iştahını kabartsa da partimize üye bile olmayan birinin adaylığını başta ilçe örgütü olmak üzere CHP tabanı asla kabul etmeyecektir" açıklaması yapmıştı.



YENİ BAŞKAN SEÇİMİNDE ÇİÇEK GÜLMÜŞTÜ
Aday adaylığı için görevinden istifa eden ilçe başkanı Mustafa Güngör’ün yerine yönetim içinde yaşanan başkan seçiminde Güngör’ün desteklediği Ahmet Derman ve Çiçek’in desteklediği Şenol Sardoğan yarışmıştı. Derman 6 oy alırken Sardoğan 8 oy alarak ilçenin yeni başkanı olmuştu. Çiçek’in CHP’ye geçişi Tire örgütünde nasıl karşılanacağı önümüzdeki günlerde net bir şekilde ortaya çıkacak.



KARATAŞ ‘VETO’ ETMİŞTİ
2009 yılında da CHP’yle yakınlaşan ancak dönemin İl Başkanı Kemal Karataş tarafından son anda ‘veto’ edilen Çiçek’in 2014 yılında CHP’den Tire Belediye Başkan adayı gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor. 



kaynak:egepostasi.com
Editör: Haber Merkezi