Cumhuriyet Halk Partisi Tire İlçe Başkanı Nejat Bozkurt tarafından yapılan açıklamada şu cümlelere yer verildi;

“Değerli Tireliler, 14 Mayıs ve 28 Mayıs 2023 tarihlerinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerinin bir değerlendirmesini yapmak için sizlere sesleniyorum.

Tire halkımızın demokrasiye olan inancını ve desteğini bir kez daha görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Seçimlerde yoğun bir tempoda çalışan, gece gündüz demeden özveriyle emek veren ilçe yönetimimize, kadın ve gençlik kollarımıza, parti üyelerimize ve seçimleri ilçemizde bahar havasında yaşamamızı sağlayan Tirelilere, bu ortamı sağlayan kamu çalışanlarına, tüm sandık görevlilerine ve müşahitlere çok teşekkür ederim.

Üyesi olduğum ve İlçe Başkanlığı görevini büyük bir onur ve gururla sürdürdüğüm partimiz Cumhuriyet Halk Partisi’nde ilçe yönetimimizle, kadın ve gençlik kollarımızla, değerli üyelerimizle birlikte seçim sürecinde var gücümüzle çalıştık. Bu çalışmanın Tireliler tarafından da takdir edildiğini ve bunun sandık sonuçlarına da yansıdığını görmek bizi gururlandırdı. 14 Mayıs’ta 69165 seçmenin kayıtlı olduğu ilçemizde; 60750 geçerli oydan 32733 oy ile yüzde  %53,13’ünü Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na 28 Mayıs’ta yapılan 2. tur seçimlerinde de 69211 kayıtlı seçmenin, 58903 geçerli oylun 34323’ünün yüzde %58,27 sini Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu tercih edilmiştir. Tirelilerin gönlünü kazanmış olmaktan dolayı çok mutluyuz. 21 yıllık iktidar partisine 10.000 oy farkın haklı sevincini ve gururunu yaşıyoruz.

Genel Başkanımız ve 13. Cumhurbaşkanı adayımız Kemal KILIÇDAROĞLU, Millet İttifakı paydaşlarımızın, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlarımızın seçim kampanyaları ile bizlerin de özverili seçim çalışmalarımızın Tireliler tarafından kabul gördüğünün farkındayız.

Bizler Cumhuriyet Halk Partililer olarak, Millet İttifakı paydaşlarımızla birlikte önce mahallemizi sonra ilçemizi ve daha sonra da İzmir’i ve Türkiye’yi mutlu, üretken, çalışan, güler yüzlü insanların yaşadığı bir yer yapmak istiyoruz.

Tire Belediyesi'nde beklenen değişim: 11 müdürlüğe yeni atama Tire Belediyesi'nde beklenen değişim: 11 müdürlüğe yeni atama

Ne yazık ki seçim süreci adil bir rekabet koşullarında geçmedi. İktidarın denetimi altında olan medya gerçeklerin halkımıza ulaşmasına engel oldu. Montajlanan videolarla algı yaratmanın ötesine geçildi, iftira noktasına gelen söylemlerle, ötekileştirerek, taş atılarak demokrasiye zarar verildiğini gördük. Tüm bu algı yaratma kampanyalarına rağmen bizler yılmadık. Sizlerden aldığımız büyük destekle yolumuza devam ediyoruz.  Kendimize, örgütümüze ve siyasi paydaşlarımıza güveniyoruz.

Bizler terörist değiliz; askerliğini yapmış, vergisini ödeyen, çalışan, çocukları ve ailesi olan insanlarız.

Bizler sapkın insanlar değiliz; toplumda saygınlığı olan, dürüst ve kendisine güvenen insanlarız.

Bizler vatan haini de değiliz; bize böyle diyen insanlardan çok daha fazla ülkemizi seviyoruz.

Biz devletin laik olmasını savunuruz ve insanların inancıyla da ilgilenmeyiz. Kimseye inancı yüzünden baskı yapmayız.

Bizlerin amacı çocukların karnı tok, güler yüzlü, mutlu olmasıdır. Gençlerin istediği okula gitmesi, istediği mesleği seçip, liyakatle iş bulup, hayallerine ulaşmasıdır. Kadınların eğitim ve çalışma hayatında kendilerini nerede ve nasıl görmek istiyorsa orada olmalarını sağlamaktır.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, ilçemizin sosyal, ekonomik ve kültürel gelişimine katkı sağlamak için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz. Halkımızın güvenini boşa çıkarmayacak, her bir Tireli vatandaşımızın beklentilerine yanıt verecek projelerimizi hayata geçirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Tire ilçemizin önündeki zorlukları biliyoruz ve bunların üstesinden gelmek için birlikte hareket etmek gerektiğine inanıyoruz. İlçemizin geleceği için iş birliği ve dayanışma içinde çalışacak, her kesimin katkılarını dikkate alarak daha yaşanabilir bir Tire oluşturacağız.

Tire ilçemizde AKP’ye önemli bir fark atarak birinci parti olmanın gururuyla, seçimleri tamamlamanın verdiği güçle Cumhuriyet Halk Partisi olarak, halkımızın güvenine layık olmak için var gücümüzle gençler ve kadınlar için onlarla birlikte çalışmaya devam edeceğiz.

Sizlere bir kez daha teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.Formun Üstü

Formun Altı

Editör: Haber Merkezi