MHP Tire İlçe Başkan Adayı Salih Atakan Duran, kongre öncesi önemli açıklamalarda bulundu.

Dilek AYVALI



24 Ocak’ta yapılacak olan Milliyetçi Hareket Partisi Tire İlçe Kongresi için hazırlıklar sürerken, düzenlediği basın toplantısı ile ilçe başkanlığına aday olduğunu açıklayan Salih Atakan Duran, parti delegeleri ve üyeleri ile toplantılarını sürdürüyor. 24 Ocak’taki ilçe kongresinin Tire MHP için birlik beraberlik içinde güçlü bir siyasal organizasyon olma yönünde önemli bir dönüm noktası olacağını söyleyen Atakan Duran, “38 yaşındayım ve 20 yıldır her seçimde aktif olarak partimizin başarısı için ter döktüm, emek sarf ettim. Kazanamadığımız her seçim sonrasında partililerimiz ile ciddi bir muhasebe ve durum değerlendirmesi yapma fırsatı buldum. Neden, nasıl ve niçin kazanamadığımızı her defasında yeniden değerlendirerek, partimizin Tire’deki hatalarını tespit etmeye çalıştım. Partimin başarısı için aktif olarak çalıştığım bu 20 yıl boyunca edindiğim tecrübeleri bugün hayata geçirmek için bu büyük sorumluluğu ve kutsal görevi üstlenmek niyetiyle yola çıktım. Partimizin Tire’de başarılı olabilmesi adına yeterli birikime ve tecrübeye sahip olduğumu düşünüyorum” dedi.

BAŞARI HEPİMİZİN, BAŞARISIZLIK İSE ŞAHSIMA AİTTİR
Hayatındaki en büyük düsturun dürüstlük olduğunu ifade eden Duran, “24 Ocak’taki kongremizde delegelerimizin desteği ile ilçe başkanlığı görevini üstlendiğimizde elde edeceğimiz başarıları tüm partililerimiz ile paylaşacağız. Parti içi demokrasiyi en üst düzeyde uygulayarak, atacak olduğumuz tüm kritik adımlarda partililerimizin görüşlerini alacağız.  Başarı hepimizin olacak. Başarısızlık ise şahsıma aittir. Hiçbir mazeret üretmeden tüm sorumluluğu üstleneceğim. MHP ilçe başkanlığı görevi hiç kimsenin tekelinde değil ve hiç kimsenin ömrü boyunca sürdürerek meslek haline getirmesi gereken bir makam değildir. Biz partimizin başarılı olması için elimizi değil başımızı taşın altına koymaya hazırız. Tercih delegelerimizin, takdir Allah’ındır” şeklinde konuştu.

PARTİ İÇİ DEMOKRASİ ÖRNEĞİ OLACAĞIZ
Tire’de MHP’nin başarılı olabilmesi için öncelikle parti içi demokrasiyi önemsediğini vurgulayan Atakan Duran, göreve geldiğimizde ilk işimiz 611 olan ve partimize hiç yakışmayan üye sayımızı 2 bin rakamına çıkartmak olacak. Bugün yıllardır milliyetçi ve ülkücü bilinen partililerimizin bile üye listemizde yer almayışı oldukça üzücü. İlk işimiz tüm dava arkadaşlarımızı partimizin çatısı altında bir araya getirmek olacak. Dileyen herkesin üyelik talebi ayrım yapmadan işleme alınacak. Ve bu üyelerimiz parti delegelerimizi bundan böyle kendileri seçecekler. Partimizde kayınvalide, kayınpeder, kardeş, abla ve abla çocuğunun delege yapıldığı dönem bir an önce sona erdirilecek. Delegelerimizin masa başında yazıldığı dönem ortadan kaldırılacak. Modern bir hizmet anlayışı ile üyelerimizle diyaloğu teknolojinin ve iletişimin tüm imkânlarını kullanarak en üst düzeye çıkaracağız. Bundan böyle partimizin Tire’deki yerel adaylarını üyelerimiz belirleyecek. MHP Tire İlçe Teşkilatı, parti içi demokrasinin örnek bir şekilde yaşandığı, ilçemize ve ülkemize örnek olduğu bir teşkilat olacak. ” dedi. Atakan Duran, parti içi hizmet yarışını başlatarak başarılı ve çalışkan üyelerin karar mekanizmalarında yer almasını sağlayarak "başarıya parti içi hizmet yarışını ön planda tutarak kavuşacağız" şeklinde konuştu. 
 
AKTİF VE ÇALIŞAN BİR TEŞKİLAT OLUŞTURACAĞIZ
Parti üyelerinin sorunları ile yakından ilgileneceklerini söyleyen Duran, “Her platformda partililerimizin sesi ve sorunlarının takipçisi olacağız. Ne mutlu bize ki artık belediye meclisinde 4 tane değerli meclis üyemiz var. Meclis üyelerimiz ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımız ile birlikte, partili partisiz ayrımı yapmaksızın, halkımızın sorunları ile ilgilenen aktif ve çalışan bir teşkilat oluşturmak için tüm kararlılığımız ile gece gündüz demeden çalışacağız” dedi.

KURULUŞUN 50. YILINDA TİRE’DE İKTİDAR OLACAĞIZ
Kısa vadedeki hedeflerinin 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerden MHP’nin Tire’deki oy oranını artırmak olacağını sözlerine ekleyen Atakan Duran, “Temel hedefimiz, hiçbir milliyetçi arkadaşımızın ve partilimizin, bundan sonraki hiçbir seçim akşamında evlerine boynu bükük gözü yaşlı gitmemesi olacaktır. Orta vadedeki en büyük hedefimiz  ise artimizin kuruluşun 50. Yılında yani 2019’da yapılacak olan Tire Belediye Başkanlığı seçimlerini kazanarak partimizin bayrağını belediyemizde dalgalandırmak  olacaktır.  MHP’yi Tire’de hak ettiği iktidar noktasına mutlaka getireceğiz” dedi. 

İLÇE GÜNDEMİNİ BİZ BELİRLEYECEĞİZ
Tire’nin ülke kaynaklarından hak ettiği hizmetleri almadığına da değinen Atakan Duran, “Genel seçimler öncesi mecliste grubu bulunan üç partinin ilçe yönetimi ile irtibata geçerek, Tire’nin hak ettiği hizmetleri alabilmesi için ortak bir deklarasyon yayınlanması ve imzalanması konusunda çağrıda bulunacağız. Genel seçimlerde hangi parti iktidara gelirse gelsin, Tiremizin gelişmesi ve acil ihtiyaçlarının karşılanması için Tire siyasetinde büyük bir işbirliğinin başlatılmasına ön ayak olacağız. İlçemizin sorunlarını gündeme getirip takipçisi olurken MHP olarak ilçe gündemini belirleyeceğimize şimdiden söz veriyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi