Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 30 Ekim Çarşamba günü açılışı yapılan 5. İzmir İktisat Kongresi’nin ardından AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından Kaya Termal Otel’de düzenlenen “Teşkilat Buluşması”na katıldı.

 

Teşkilat Buluşması’na diğer il ve ilçelerin yanında, Tire ilçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu, Gençlik Kolları Başkanı Efdal Gül, Kadın Kolları Başkanı Sacide Ebeoğlu Meclis Üyeleri Ali Ayyıldız, Ümit Ünalmış, İlhan Agat, İlçe Başkan Yardımcıları Kamil Yaldız, Nergiz Özçelik, İsmail Tapkın, Ömer Kaya, Halil Gencoğlu, Selman İçelli, Mehmet Özdaş, Ali Taykut, Fatoş Banu Yıldırır Şen ve Mehmet Tekelioğlu katıldı.

Başbakan Erdoğan’ın yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Nükhet Hotar ve Salih Kapusuz, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, AK Parti İzmir Milletvekilleri, il yöneticileri ve ilçe başkanlarının katıldığı yemekte Başbakan Erdoğan önemli mesajlar verdi. Başbakan Erdoğan yemekte yaptığı konuşmada, AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nın büyük sorumluluk taşıdığını belirterek “Türkiye’ye hizmet hareketinin içine alamadığımız, kucaklayamadığımız her bir kardeşimizin vebali üzerimizdedir. Yaşadığımız sevinci birlikte paylaşamadığımız, bize bir yabancı gibi bakan her bir vatandaşımızın vebali bizim üzerimizdedir." diye konuştu.

 

Muhalefetin kutuplaştırma ve ayrıştırma çabalarına rağmen kendilerinin ısrarla birleştirici olması gerektiğine işaret eden Erdoğan, “Özellikle İzmir'de ideolojinin, istismarın egemenliğini kırmamız, sağlıklı ve birleştirici bir siyaset zeminini oluşturmamız gerekiyor. Türkiye'nin genelinde olduğumuz gibi İzmir'de yaptıklarımız ve yapacaklarımız, bizim siyaset dilimizi şekillendirecek, bütün ideolojik tavırlara, karşımızdaki tüm istismar siyasetine rağmen biz ısrarla hizmeti öne çıkaracak, projelerimizi anlatmaya, projelerimizi tek tek hayata geçirmeye devam edeceğiz. Karalamaya ihtiyacımız yok, biz yaptıklarımızı anlatalım. Onların yaptıkları yok ki. Onlar bol bol hakaret edecekler, biz ise sadece yaptıklarımızı anlatalım” değerlendirmesinde bulundu.

 

İzmir ve çevresinde yürütülen projelerden örnekler veren Erdoğan, merkezi yönetim olarak kente çok sayıda yatırım yaptıklarını ve anlatılacak çok şey olduğunu vurguladı. Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: “Biliyorsunuz, burada üniversiteler arası bir organizasyon yapıldı, bu organizasyonu bile belediye altında boğuluyordu. Biz ele aldık, organizasyonu da biz yaptık. Biz başardık. Yoksa belediyeye kalmış olsaydı, dünyaya, el aleme rezil olacaktık. Şöyle bir anlayışın içine de girmeyin, ‘Biz yaparız ama oy vermezler’. Hiç önemli değil ama böyle de düşünmeyelim. Biz şuna inanalım, bizim vazifemiz iktidar olarak yapmak, biz vazifemizi bihakkın yerine getireceğiz. Hani güzeller söylüyor ya, kelamıkibar, at denize, balık bilmezse halik bilir. Biz böyle bakacağız. Samimi olduğumuz sürece bugün olmazsa yarın mutlaka hak yerini bulacaktır.”

 

İZMİR İÇİN DAHA ÇOK GAYRET

İzmir’de Türkiye’nin hiçbir ilinde olmadığı kadar büyük ve kapsamlı projeler gerçekleştirdiklerinin altını çizen Başbakan Erdoğan, bölge hastanesi ve Adnan Menderes Havalimanı’nın yapıldığını ifade ederek, “Bunu gören göz, şunu düşünmesi gerekmez mi? Burayı kim, hangi iktidar yaptı? İstanbul-İzmir otoyolu yapılıyor, bunu kim yapıyor? Bu iktidar yapıyor” ifadesini kullandı.

 

12 Haziran seçimleri öncesinde bu projelerin duyurulduğunu, İzmir'e 35 proje sözü verdiklerini anımsatan Erdoğan, söz konusu projeleri Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile kendisinin bizzat takip ettiğini söyledi. Teşkilat üyelerinden, bu 35 projeyi İzmir'e sürekli hatırlatmalarını isteyen Başbakan Erdoğan, “Şunu unutmayın, hafızayı beşer nisyan ile maluldür. İnsanoğlunun hafızası unutkandır, unutur. ‘Zaten söylemiştik’, yok, bir daha söyleyeceksin. Bizim büyüklerimizin güzel bir sözü var, ‘Et tekraru ahsen velev kane yüz seksen’ yani tekrar her zaman iyidir, velev ki yüz seksen kere olsa dahi. Bunu böyle yapacağız. İzmir'in çalışanla yan gelip yatanı, iş üretenle söz üreteni, gerçek cumhuriyetçi ile cumhuriyeti istismar edeni görmesini sağlayacak, hiç vazgeçmeden, samimiyetle kardeşlik dilini kullanacağız. Vatandaşlarımızın bize oy verip vermemesi elbette kendi takdiridir, kendi hakkıdır. Biz buna müdahale edemeyiz ama anlatırız. Biz anlatalım, takdir kendisinin. Siyasi farklılığın bir toplumsal kırılma ve kutuplaşmaya gitmesine muhalefete rağmen biz müsaade etmeyeceğiz” dedi.

 

Yerel seçimlere beş ay kaldığını anımsatarak çok çalışılması gereken bir döneme girdiklerini söyleyen Başbakan Erdoğan, İzmir’in diğer 80 ilden daha fazla çalışması gerektiğini, il teşkilatına yürekten inandığını belirtti. Son seçimde AK Parti'nin yüzde 37, CHP'nin yüzde 44 oy oranına sahip olduğunu ifade eden Erdoğan, "Belediyeciliğin bir özelliği daha var. Burada isimler çok büyük rol oynuyor. İzmir'de temayül yoklaması yapıldı, neticelerini arkadaşlarımız bu hafta sonu veya önümüzdeki hafta başı çalışacaklar, üst kurulun önüne getirecekler ama her zaman söylediğim gibi bu bir ön yoklamadır, nihai belirleyici değildir ama nihai belirleyici olduğu yerler de olacaktır. İnşallah İzmir'in adaylarını da fazla gecikmeden yani kasım sonuna kadar yetiştirmenin gayreti içerisinde olacağız” diye konuştu. 10 kişilik üst kurul olarak karar vereceklerini, gerekli görülen illerde kamuoyu araştırmasına gideceklerini, o ilin milletvekili, il başkanlarıyla tekrar değerlendirme yapacaklarını, tüm bunların sonucunda nihai kararı alacaklarını dile getiren Erdoğan, 12 Haziran seçimlerinde elde edilen başarının 30 Mart'ta daha üst seviyelere çıkarılacağına inandığını kaydetti. Erdoğan, partililere kolaylıklar dileyerek, “İzmir için daha çok gayret diyorum, daha çok koşacağız diyorum ve Allah’ın izniyle İzmir AK Parti ile inşallah çok daha farklı bir konuma yükselecek diyorum” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi