Tire Kurtuluş İlkokulu’nda Sınıf Öğretmeni olarak görev yaban Burak Atasefa isimli öğretmen, bir süre önce bir öğrenciyle yaşadığı münakaşanın ardından iddiya göre öğrenci yakını tarafından tehdit edildi. Çocuklarının Öğretmen Atasefa tarafından darp edildiğini iddia eden bir yakını, iddiaya göre Atasefa’yı telefonla arayarak tehdit etti.

“TİRE’Yİ SANA DAR EDECEĞİM”

Kendisine hem tehdit hem hakaret edildiğini söyleyen Sınıf Öğretmeni Burak Atasefa, Tire Adliyesi’ne giderek suç duyurusunda bulundu. Okulda yaşanan olayın ardından tanımadığı bir numaranın kendisini aradığını söyleyen Atasefa, telefondaki kişinin kendisini öğrenci yakını olarak tanıttığını ve ardından tehdit ve hakaretler savurduğunu belirtti. Telefonla arayan öğrenci yakını, Atasefa’ya hitaben “Tire’yi sana dar edeceğim. Seninle uğraşacağım. Seninle görüşeceğiz. Benden kurtulamayacaksın!” gibi cümleler kurduğu da öğrenildi.

İLK DURUŞMA GERÇEKLEŞTİ

Tehdit ve hakarete uğrayan Sınıf Öğretmeni Burak Atasefa, suç duyurusunun ardından dün Tire Adliyesi’nde ilk duruşmaya katıldı. Adliye çıkışı HaberTire Gazetesi’ne konuşan Atasefa, büyük bir haksızlığa uğradığını söyledi. Yıllardır Öğretmenlik yaptığını, ilk defa başına böyle bir olay geldiğini söyleyen Atasefa;

“Ben kesinlikle öğrencimi darp etmedim. Okulumuzun her köşesinde güvenlik kamerası var. Olay günü yaşananların hepsi kamera kayıtlarında mevcuttur. Bu kayıtlar incelendiğinde gerçek ortaya çıkacaktır. Bu konudaki haklı mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim.” Dedi.

EĞİTİM-İŞ SENDİKASI TİRE’YE ÇIKARMA YAPTI

Atasefa’nın bağlı bulunduğu Eğitim-İş Sendikası duruşma günü Tire’ye çıkarma yaptı. İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Cangı, Şube Sekreteri Mürvet Çetin, Eğitim-İş Genel Merkez Basın Yayın Sekreteri Şükrü Balun, Eğitim-İş Tire Yöneticisi Tuncay Yılmaz gibi isimlerle birlikte birçok Eğitim-İş üyesi öğretmen de Tire Adliyesi’ne gelerek Atasefa’nın yanında hazır bulundu.

ÖĞRETMENLER İTİBARSIZLAŞTIRILIYOR

Duruşma sonrası adliye çıkışında Eğitim-İş İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Cangı da bir açıklama yaptı. Tehdit ve hakarete uğrayan Burak Atasefa’nın yanında olduklarını belirten Cangı, açıklamalarını şu cümlelerle sürdürdü;

“Son zamanlarda ülke genelinde sık sık yaşadığımız bu sorunları, bugün Tire’de Burak öğretmenimiz de yaşadı. Veli ve öğrencinin öğretmenle karşı karşıya gelmesi hükümetin yanlış eğitim politikalarından kaynaklanmaktadır. Bu durum, mevcut bakanlık eliyle veliye öğretilen sorunlu davranışlardan kaynaklanmaktadır. Bakanlık eğitimdeki sorunları çözemeyince, o çözülemeyen sorunları gölgelemek ve gizlemek için öğretmen ile öğrenciyi karşı karşıya getirmektedir.

Geçmişte ‘Alo 147’ gibi bugün ise CİMER gibi şikayet araçlarıyla kamu çalışanları inisiyatif alamaz, görevlerini yapamaz hale getirildi.

Bakanlık bir an önce öğretmenleri, işyerleri olan okullarda eli kolu bağlı kalmaktan kurtarmalıdır. Ancak o zaman bir öğretmen görevini layıkıyla yerine getirebilir. Bu düşüncelerle Tire’ye Burak öğretmenimize destek olmaya geldik. Duruşma 21 Mayıs tarihine ertelendi. Bizler bugün olduğu gibi 21 Mayıs’ta da Tire’ye gelip Burak öğretmenimize destek olacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.”

Editör: Haber Merkezi