Tire Kültür Derneği yönetim kurulu başkanı Seyfullah Ayvalı, Türkiye’nin huzuruna ve bekasına göz diken emperyalist güçlerin kuklası konumundaki terör örgütlerine karşı, Türkiye’nin Afrin Harekâtı kapsamında başlattığı Zeytin Dalı operasyonunun Türk Milletinin bekası adına oldukça önemli girişim olduğunu ifade ederek, Türk ulusunun birlik ve dirlik içinde Türk Devletinin yanında olması gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin uzunca bir süredir emperyalist saldırılarla açıkça işgal edilmeye çalışıldığını hatırlatan başkan Ayvalı, “15 Temmuz’da emperyalizmin kuklası içteki hain mihraklara, Fırat kalkanı harekâtı ile de sınırlarımızdaki terör odaklarına karşı Türk milletinin göstermiş olduğu direniş, milletimizin huzuruna göz diken tüm hesapları alt üst edilmişti. Buna rağmen taşeron terör örgütlerini beslemeye devam ederek Türk milletinin varlığına tecavüz etmeyi sürdüren emperyalist küresel güçler, inanıyoruz ki, kahraman Türk ordusunun Zeytin Dalı operasyonu ile hak ettikleri cevabı layıkıyla alacaklardır” dedi.

KAHRAMAN TÜRK ORDUSUNA MORAL VERMELİYİZ

“Balkanlardan Çanakkale’ye, Kafkaslardan Milli Mücadeleye kadar Türkçe konuşulan ve Türkçe yaşanılan aziz vatanın her karış toprağında bağımsızlık uğruna canını feda etmekten çekinmeyen Türk milleti, şimdi de aynı emperyalist saldırıların karşısında Zeytin Dalı harekâtı ile kahramanlık destanları yazmakta ve millet olarak asil bir duruşun örneklerini göstermektedir.” diyen Seyfullah Ayvalı, “bizlere düşen bu süreçte kahraman Türk ordumuzun ve Türk devletinin destekçisi olmak, moral vermektir” dedi.

BULANIK SUDA BALIK AVLAMAK AKIL KARI DEĞİLDİR.

Vatan denilen varlığın sadece geçmişte yapılan yanlışların ya da doğruların bir bakiyesi olmadığını ve bozan yapsın anlayışıyla ihmal edilemeyeceğini ifade eden Ayvalı, “Vatan, milletimizin onurlu bir yaşam için geleceğimiz adına üstlendiğimiz büyük bir sorumluluktur. Birlik ve dirliğimize saldırıldığı, vatanımızın bütünlüğüne kast edildiği böyle durumlarda amasız ve fakatsız bir şekilde birlik içinde olmamız gerekir. Millet olarak geçmişte yanlış kararlar almış, yanlış uygulamalarla başımızı derde sokmuş olabiliriz.  Ancak yaşadığımız süreç, bunların hiç birisinin hesabının yapılacağı dönem değildir. Böyle zamanlarda özellikle sosyal medyada bulanık suda balık avlamaya kalkışmak akıl karı değildir. Şimdi tıpkı Çanakkale’de, Sakarya’da olduğu gibi tek bir vücut olarak Türk milletinin düşmanlarına gereken cevabı verme zamanıdır. Sosyal medyada provokatörler tarafından oluşturulmak istenen bilgi kirliliği ve kafa karışıklıklarına karşı uyanık olmamız gerekiyor. Hiç kimse böyle zamanlarda Nasreddin hocalığa soyunup, su doldurmaya gönderdiği çocuğunun, ya testiyi kırarsa hesabıyla kulağını çekmeye kalkışmamalıdır. Kaldı ki, Türk ordusu su doldurmaya değil, "kızıl elmaya gidiyoruz" diyerek bizlerin güvenliği için canını ortaya koymaktadır” dedi.

AFRİN HAREKATI DOĞRU BİR ADIMDIR

“Doğru olduğu apaçık ortada olan ve emperyalizme karşı sürdürüldüğü net bir şekilde ortaya konan Afrin harekâtı, doğru bir adımdır” diyen Ayvalı, “Afrin harekâtı milletimizin dirliğine açıkça göz diken emperyalizme karşı verilmektedir. Yapılan tüm yanlışların izi silinene ve Türk milletinin düşmanlarının kökü kazınana kadar sürdürülmelidir. Bu doğrultuda bizlerin canına da ihtiyaç duyulursa hiç hesapsız ortaya koymak durumundayız. Afrin’deki vatan evlatları bizden şimdilik sadece "moral vermemizi" beklemektedir. Her an ölümle burun buruna savaşan askerimizin, "gözün üstünde kaşın var" kavgasından elde edebileceği herhangi bir fayda olmadığını bilmemiz gerekiyor. Tanrı Türk askerine güç versin. Bir an önce elde ettikleri kahramanlık dolu zaferlerle yuvalarına, çocuklarına kavuşsunlar. Tek duamız budur” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi