Ak Parti’nin yeni İlçe Başkanı’nın belirlenmesinin ardından Mevcut Başkan Mehmet Çeltikcoğlu ile yeni dönem Başkan Adayı Selman İçelli birlikte kamera karşısına geçti. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan her iki başkan birbirinden önemli açıklamalarda bulundu. Parti Binası’nda gerçekleştirilen basın toplantısında ilk sözü mevcut Başkan Mehmet Çeltikcoğlu aldı. Tire’de göreve geldiği günden bu yana bir çok başarılı çalışmaya imza attığını belirten Çelktikcoğlu, açıklamalarını şu cümlelerle sürdürdü;

“2017 Yılı’nın Temmuz Ayı’nda Merkez Karar Yönetim Kurulumuzun aldığı karar gereği Adalet ve Kalkınma Partisi 6. Olağan Genel Kurul süreci başlamıştı. 21 Temmuz’da biz de Tire İlçemizde tüm üyelerimizin katılımıyla 6. Olağan Genel Kurul’da görev yapacak delegelerimizi tespit etmiştik. Süreç Genel Merkezimiz tarafından takip ediliyordu. Bu dönem önemli. Sayın Genel Başkan ve Cumhurbaşkanımız özellikle 2019 Yılı’nda ülkemizde yapılacak olan 2 seçim nedeniyle teşkilatlarımızın kongre süreçleriyle bizzat kendisi ilgilendi. Bu süreçte zaman hızlı bir şekilde geçti. Geçtiğimiz ayın 14’ünde önce İzmir İl Başkanımız Aydın Şengül olarak belirlendi. İl Başkanlığı’ndan sonraki süreçte sıra ilçelere geldi. Demokrasi çerçevesinde 7 aday adayımız temayüle katıldı. Genel Merkezimiz Tire’deki temayül sonuçlarını inceledi. Önceki gün de Selman İçelli, Kamil Yaldız ve Mert Falakalı isimli arkadaşlarımız mülakat için Genel Merkez’e davet edildiler. Yapılan mülakatların sonucunda önümüzdeki dönem 6. Olağan Kongrede Tire İlçe Başkan Adayımız olarak Selman İçelli arkadaşımızın ismi belirlendi. Kendisine hayırlı olsun diyor, bundan sonraki görevlerinde başarılar diliyorum.

Genel Kurullar bizim için düğün havasındadır. Tazelenmenin ve yenilenmenin başlangıcıdır. Biz de bu bayrağı abilerimizden devralmıştık. Bugün Selman kardeşimize devretmekten mutluluk duyuyorum. Rabbim kendisini utandırmasın. Ben inanıyorum ki Selman İçelli’nin İlçe Başkanlığı’nda partimiz daha da ivme kazanacaktır. Özellikle 2019 yılında yapılacak olan seçimlerde önemli başarılara ekibiyle birlikte imza atacaktır.

‘SELMAN İÇELLİ ÇITAYI YÜKSEĞE TAŞIYACAKTIR’

2010 Yılı’nın 13 Ocak gününde Genel Merkezimizin oluruyla İlçe Başkanlığı görevine getirilmiştim. Daha sonra 2 kongreye girdik ve ikisinde de İlçe Başkanı olarak görevime devam ettim. Bu süreçte 2’si referandum olmak üzere 7 seçime katıldık. Bu seçimlerde görevimi layıkıyla yerine getirdiğime inanıyorum. Ben İlçe Başkanı olduğumda Ak Parti’nin Tire’deki oyu yüzde 24 civarındaydı. Tabii ki o güne gelene kadar emek harcayan arkadaşlarımızı yok sayamayız. İtiraf etmem gerekir ki ben kurulu bir düzenin üzerine gelmiştim. Partimizin ilk kuruluşundaki sıkıntıları biz yaşamamıştık. Biz göreve geldiğimizde o güne kadar yapılan çalışmaların üzerine hep yenilerini eklemeye çalıştık. Çok şükür Rabbim bizi utandırmadı. Tabii ki bunlar bizim için yeterli değil. Çünkü biz AK Parti’yiz. Türkiye’nin iktidar partisiyiz. Bizim amacımız Tire’de yüzde 50’nin üzerine çıkmak. Ben bayrağı buraya kadar getirdim. Selman kardeşim de buradan sonra taşıyacak ve bahsettiğimiz çıtaları aşacaktır.

‘NE GÖREV VERİLİRSE YAPMAYA HAZIRIM’

Bu güne kadar AK Parti’de bize verilen görevi yapmaya çalıştık. Bizim siyasi terbiyemiz ‘Görev istenmez, verilir’ zihniyeti üzerine kuruludur. Bu günden sonra AK Parti’nin neresinde bana ihtiyaç varsa orasında görev yapmaya hazırım. Selman Başkan bizi sandık kurulu üyesi yazarsa gider sandığın başında nöbet tutarız. Bizim görevden kaçma gibi bir lüksümüz yok. Bu bir millete hizmet davasıdır. Millete hizmet vermekten kaçmak yok. Bize öğretilen budur.

İÇELLİ: “HEP BİRLİKTE HAREKET EDECEĞİZ”

Yeni dönem için İlçe Başkanlığı kesinleşen Selman İçelli ise yaptığı konuşmada sık sık birlik ve beraberlik mesajı verdi. Ak Parti’de bugüne kadar görev yapmış herkesle uyum içerisinde çalışmayı hedeflediğini söyleyen İçelli;

“7 Aday adayı arkadaşımızla bu yola çıkmıştık. Önceki gün Ankara’dan aldığımız davetle 3 kişi Genel Merkez’e gittik. Orada Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Ataç’ın değerlendirmeleri ve İl Başkanımızın desteğiyle ismimde mutabakata varıldı. Bundan sonra Allah’ın izniyle hep birlikte çalışacağız. İsmimin açıklanmasının ardından hemen diğer aday adayı arkadaşlarımı ziyaret ettim. Önümüzde çok önemli günler var. Hep birlikte hareket edeceğiz.

2019’yılındaki önemli seçimlere güçlü bir şekilde hazırlanmamız lazım. Ak Parti bayrağını Tire’de tekrar göklere çıkarmamız lazım. Şu an önümüzdeki ilk hedefimiz 31 Mart tarihinde yapacak olduğumuz kongredir.

‘BAŞBAKANIMIZ TİRE’YE GELİYOR’

Bu kongre hem partimiz hem de Tire için çok önemlidir. Çünkü kongremizi Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’ın teşrifleriyle gerçekleştireceğiz. Sonuç olarak İlçe bazında yapılacak olan bir kongreye Başbakan’ın katılması bizleri gururlandıran bir gelişme oldu.Sayın Başbakanımız Tire için güzel müjdeleri de beraberinde getirecektir. Ben şimdiden tüm Tirelileri 31 Mart’ta yapacak olduğumuz kongremize davet ediyorum.

‘YENİ YÖNETİMDE SÜRPRİZ İSİMLER OLABİLİR’

Yeni yönetim ile birlikte kadın kolları ve gençlik kollarında da yenilenmeler devam edecek. Yeni yönetimi oluştururken daha önce partimizde görev yapmış ilçe başkanlarımız ve yönetici abilerimizle değerlendirmeler yapacağız. Hepsinin görüşlerini almayı düşünüyorum. Bize kim daha fazla oy getirebilecekse, kim daha fazla destek sağlayabilecekse herkesle çalışmaya hazırım. Eski yönetimden devam edecek arkadaşlarımız da var. Yeni eklenecek olan sürpriz arkadaşlarımız da var.

SELMAN İÇELLİ KİMİN ADAMI?

Kulağıma Selman İçelli Tire’de ‘yok şunun adamı yok bunun adamı’ diye dedikodular geliyor. Doğru söylüyorlar. Selman İçelli birinin adamıdır. Selman İçelli Cumhurbaşkanımız Sayın recep Tayyip Erdoğan’ın adamıdır.

Editör: Haber Merkezi