Tire cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı2na sunulan çelengin ardından Tire Belediyesi Kültür Salonu’ndaki programa geçildi.


Ergün ÇELİK


HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA


Buradaki programa, Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi, Garnizon Komutanı Binbaşı Serhan Varol,  Tire Belediyesi Başkan Vekili Mengü Önler, Tire cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Yayla, Tire İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Ali Ölçer, DP ilçe Başkanı Saffet Yorgan, daire amirleri, polis eşleri ve vatandaşlar katıldı.

Salon programında konuşan Tire İlçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, “Bugün Türk halkının sevgi ve güvenini kazanmış, Demokratik hukuk devletinin, Atatürk ilke ve inkılaplarının ve laik Cumhuriyetin teminatı olan Türk Polis teşkilatının169. Kuruluş yıldönümünü sizlerle kutlamaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz. Köklü mazisinde nice büyük fedakârlıklar, şehit kanları ve gazilik destanları bulunan Emniyet Teşkilatı’nın bu günkü varisleri olan bizlere bu anlamda da büyük sorumluluklar ve görevler düşmektedir. Misyonumuz 2559 sayılı Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu’nda açıkça belirtilmiştir. Bu temel kanunumuz dışında anayasal sistemimiz, bize görev ve sorumluluk veren diğer yasal mevzuat ve ulusal değerlerimiz misyonumuzun ayrılmaz parçalarını oluşturmakta, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ ün İlke ve inkılapları da bize ışık tutmaktadır. Emniyet teşkilatı, toplumda huzuru ve düzeni sağlama, vatandaşın can ve mal güvenliğini koruma, kanunun hâkimiyetini ve devlet otoritesini sağlama gibi çok önemli ve hayati görevleri üstlenmiştir. Bizler bu görevi yerine getirirken, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin bir kurumu olduğumuzu asla unutmuyoruz. Çünkü adalete dayanmayan güç zorbalıktır, zalimliktir; ama kuvvete dayanmayan adalette aciz olur. Hukuk devletinde Polis adalete dayalı bir kuvvettir. Onun için zalim değildir. Adaletlidir. Korkulan değil, güvenilen bir güçtür” dedi.



DAHA GÜZEL GÜNLER İÇİN POLİS VATANDAŞ EL ELE OLMALIDIR
Polisin halkın desteğini ancak halkın her talebini yerine getirerek değil, tarafsız ve yansız hizmet vererek, kişilerin sosyal konumuna ya da statüsüne göre değil de kanun önünde herkesin eşit olduğu ilkesine göre muamelede bulunarak kazanabileceğinin unutulmamasına dikkat çeken Emniyet Müdürü Kiremitçi, “Bizler, polisin halkın içinden çıktığını ve halkın ayrılmaz bir parçası olduğumuzu, her zaman halkla iyi ilişkiler kurmamız gerektiğini unutmamalıyız. Polisin olayları önlemesi - suçluların yakalanabilmesinde halk desteğinin önemi ile Polis Vatandaş diyalogunun ne kadar iyi olursa, başarıya o denli ulaşılacağının bilinmesi gerekir. Kendi huzuru ve dolayısı ile hepimizin huzuru için halkımız Polisine güvenmeli ve yardımını esirgememelidir. Daha güzel günler için polis vatandaş el ele olmalıdır. Görev yapmaktan onur ve gurur duyduğum, Tire İlçemizde göreve başladığım günden bugüne İlçemizin huzur ortamını Tire halkının da desteği ile daha da ileriye taşıdık. Bundan sonra da vatandaşlarımızın bizleri destekleyerek yanımızda olmasını canı gönülden isterim. Teşkilatımızın 169. kuruluş yıldönümünü tüm yurtta olduğu gibi Tire İlçemizde de büyük bir coşku ve çeşitli etkinliklerle hep birlikte gururla kutlamanın mutluluğunu tadarak, bu vesile ile devletimizin ve milletimizin selameti uğruna hayatını feda eden arkadaşlarımızın aziz hatıralarını rahmetle anıyor, emekli ve gazilerimiz ile halen görevleri başında olan mensuplarımıza ve ailelerine sağlık, mutluluk ve başarılar diliyor sizlere tekrardan Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli adına en derin saygılarımı arz ediyorum. Ayrıca bu etkinlikler esnasında ve her zaman yanımızda bulunup desteklerini esirgemeyen başta İlçe Kaymakamımız Sayın Hüseyin Ergi olmak üzere tüm kurum müdürlerimize, öğretmen ve öğrencilerimize, bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan siz değerli konuklarımıza saygılarımı sunarım” şeklinde konuştu.



ÖĞRENCİLERE HEDİYELER VERİLDİ
Programda daha sonra Tire Halk Eğitimi Merkezi Engelliler Ritim Grubu gösterilerini sundu. Rasih Kirazoğlu İlkokulu 2/C sınıfı öğrencilerinin Polis Kıyafetli Gösterilerini sundu ve polis konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Tire Halk Eğitim Merkezi Engelliler Ritm Grubu Öğretmeni Bilal Sardoğan’a Kaymakam Hüseyin Ergi tarafından plaket takdim edildi. Rasih Kirazoğlu İlkokulu 2/C öğrencilerinden Taha Gökay Kiremitçi ‘Biz Polis Olacağız’ isimli şiiri okudu. Rasih Kirazoğlu İlkokulu 2/C sınıfı öğrencilerine gösterilerinin ardından Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi tarafından birer hediye verildi.
Salon programından sonra emniyet binası önündeki halka pilav ve lokma ikramı programına katılmak üzere salondan ayrılan emniyet personeli Tire’nin İbn-i Melek, Atatürk ve İstasyon caddelerinde yürüyerek halka karanfil dağıttı.










HABER VİDEOSU:


Editör: Haber Merkezi