Ercan ÇELİK

Geçtiğimiz gün Tire Park AVM’de Tireli gazetecilerle kahvaltıda buluşan Ak Parti Tire Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Fatih Hayali, gazetecilerle 26 yıl başhekimlik yaptığı Tire Devlet Hastanesi’nin personel listesini paylaştı.

Kendisine yönelik “Erzurumluları hastaneye doldurdu.” Şeklindeki eleştirilere yanıt olarak belge niteliğindeki personel listesini basınla paylaşan Hayali, “Başhekimliğim döneminde Tire Devlet Hastanesi’ne Erzurumlu hemşehrilerimi işe aldığım konusunda sürekli bir spekülasyon yaratılmaya çalışılıyor. Tire Devlet Hastanesi’nde çalışan 238 tane personelin olduğu listeyi sizinle paylaşıyorum. Burada isimler ve doğum yerleri var. Bir şeyi konuşmak için belge gerekir. Bakın bu bir belgedir. Ben belgelerle konuşuyorum.” Dedi.

Fatih Hayali’nin basına dağıttığı listede, 98 sekreter, 99 temizlik personeli, 17 teknik personel, 19 güvenlik personeli, 3 çamaşırhane personeli ve 2 ulaştırma personeliyle toplamda 238 personelin isim ve doğum yeri bilgileri yer alıyor. Listedeki bu isimlerin neredeyse hepsi Tire doğumlu olmakla birlikte, 1 Erzurum Aşkale, 3 Erzurum Merkez, 1 Erzurum Şenkaya, 1 Erzurum Oltu, 1 Erzurum Tortu, 1 Erzurum Horasan olmak üzere toplam 8 kişi Erzurum doğumlu.

Editör: Haber Merkezi