Ercan ÇELİK

2024 Mahalli İdareler Seçimi yaklaşırken, partilerde de hareketlilik sürüyor. Siyasi partilerin pek çoğu seçim çalışmalarına odaklanırken, Türkiye İşçi Partisi Tire İlçe Örgütü bu çalışmalara farklı bir perspektif katarak Yerel Yönetim Çalıştayı düzenledi. Çalıştayı bir seçim çalışması değil, Tire’ye bir katkı olarak değerlendiren TİP Tire İlçe Örgütü, çalıştay sonucunun rapor haline getirilerek tüm siyasi partilerin faydalanabileceği bir veriye dönüştürmeyi hedefliyor.

Tire Tuğra Cafe’de gerçekleştirilen çalıştaya Türkiye İşçi Partisi Tire İlçe Başkanı Memet Ali Öztürk,  TİP Gençlik’ten Sude Timagur, Hayvanseverleri Temsilen Seher Cömertkul, Emekli Eğitimci Hüseyin Coşkun, Tire Dağ Kooperatifi Başkanı Süleyman Övül, Sanatçı Raci Durak, Emekli Eğitimci Cahit Kaya, İş Güvenliği Uzmanı Barış Nizamoğlu ve çok sayıda kişi katıldı.

ÖZTÜRK: “AMACIMIZ OY DEVŞİRMEK DEĞİL”

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan TİP Tire İlçe Başkanı Memet Ali Öztürk, “Sevgili dostlar. Bugün burada siyaset konuşarak kısır ve verimsiz tartışmalar içine girmeyeceğiz. Zaten her gün duvar diplerinde, kahvehanelerde ve benzeri yerlerde herhangi bir sonuç üretmeden bunu yapıyoruz. Biz bugün burada nasıl bir belediyecilik istiyoruz, belediyeden talep ve beklentilerimiz nelerdir, bu kentin ve bu kentte yaşayan insanların ortak ihtiyaçları nelerdir? Bütün bunlara karşı nasıl çözüm önerileri geliştirebiliriz, bunları konuşacağız.

“RAPOR HALİNE GETİRİLECEK”

İYİ Partili Meclis Üyesi Gökhan Güngör, CHP’ye geçti İYİ Partili Meclis Üyesi Gökhan Güngör, CHP’ye geçti

Türkiye İşçi Partisi olarak İzmir’de bütün ilçelerde kendi adaylarıyla seçime girme kararı almış olmasına rağmen bu toplantıyı bir seçim çalışması olarak görmüyoruz. Bu toplantıdan oy devşirmek gibi ucuz bir beklentimizin olmadığını beklentimizin, halkımızın beklentileriyle ve talepleriyle aynı doğrultuda olduğunu bilmenizi isterim. Burada yapmak istediğimiz şey dile getirilen talepleri, düşünceleri çözüm önerilerinin ortaklaştığı bir rapor haline getirmek ve ilgili kurum ve kuruluşlarla çözüme ulaştırmaktır.” Dedi.

Açılış konuşmasının ardından katılımcılar kendi alanlarıyla ilgili söz aldılar ve konuşma yaptılar. Kültür, sanat, sokak hayvanları, gençlik, iş güvenliği, tarım, hayvancılık, ekonomi gibi pek çok alanda belediyeden talep ve beklentilerini anlattılar.

TİP Tire İlçe Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre önümüzdeki süreçte bu gibi etkinlikler devam edecek.

Editör: Ercan Çelik