Falakalı, Kandillerin Müslüman aleminde önemli bir yeri olduğuna değinerek, “Millet olarak koşulsuz bir araya geldiğimiz önemli bir gün. Birlik ve beraberliğe, huzura ve mutluluğa en çok ihtiyaç duyduğumuz bir gün. Bu vesile ile tüm vatandaşlarımızın kandilini tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

DUALARDA BULUŞALIM

Miraç Kandili’nin bu yıl hiç beklenmedik bir süreçte yaşandığını hatırlatan Mert Falakalı, vatandaşların bir araya gelmekten ziyade evlerinde ibadet etmeleri gerektiğinin altını çizdi. Mert Falakalı, dünya ve ülke genelinde yaşanan virüs salgını nedeniyle ilgili kurumların aldığı tedbirlere uyulması gerektiğini ifade ederek,  “Gönlümüz isterdi ki hep birlikte camiler başta olmak üzere tüm ibadethaneleri dolduralım. Ne yazık ki günün şartları gereği böyle bir şey mümkün değil. Bir yandan üzgünüz bir yandan ümitliyiz. Şimdi dua zamanı. Hep birlikte ülkemizin ve sevdiklerimizin sağlığı ve selameti için dua edelim. Dualarda buluşalım” şeklinde konuştu.

MİRAÇ BİR MUCİZEDİR.

Miraç Kandili münasebetiyle bela ve musibetlerin üzerimizden kalkması için adeta mucizelere ihtiyaç duyduklarını hatırlatan Mert Falakalı, “Miraç hadisesi insanlık için bir mucizedir. Peygamberimiz’in (sav) şahsında yaşadığı ve bizlere namaz hediyesi ile döndüğü bu mübarek gecenin yıldönümünde bizler de tüm sıkıntılardan arınmak, dahili ve harici düşmanlarımızdan kurtulmak için birlik beraberliğe ihtiyaç duyuyoruz. Bu vesile ile kandilinizi tebrik ediyor, sağlıklı mutlu ve huzurlu günler yaşayabilmemizi rabbimden niyaz ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi