Ercan ÇELİK – ÖZEL

Tire’de yaşayan Betül G. isimli kadın, iddiaya göre ev, otomobil ya da yüksek kar payı vaadiyle çok sayıda kişiden milyonlarca lira para topladı. Bir süre bu kişilere bir miktar kar payı veren Betül G., ödemeleri kesince, paralarını geri almak isteyen mağdurlara paralarını ödemedi. Paralarını alamayan çok sayıda mağdur, Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek, Betül G.’den şikayetçi oldu.

HaberTire’nin ortaya çıkardığı skandal olayda, mağdurlar ilk kez konuştu ve başlarından geçenleri anlattılar.

Kendisini bir yatırım firmasının temsilcisi olarak tanıtan Betül G., yaklaşık 2 yıldır kendi yakın çevresi dahil olmak üzere Tire’de pek çok kişiden para topluyor. Aralarında, ev hanımı, emekli, işçi, esnaf, iş insanı ve memurların da olduğu pek çok kişi Betül G.’ye verdiği parasını geri almaya çalışıyor. Bu mağdurlardan bazıları Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek şikayetçi olsa da pek çoğu paralarını kurtarma ümidine sarılarak henüz şikayetçi olmadı.

TİRE’Yİ TERK ETTİ, AYDIN’A TAŞINDI

Kavgayı ayırmak isterken bıçaklandı, hayatını kaybetti Kavgayı ayırmak isterken bıçaklandı, hayatını kaybetti

HaberTire’ye konuşan mağdurlar, Betül G. isimli kadının daha önce Tire’de oturduğunu fakat şikayet süreci başladıktan sonra Tire’yi terk ederek Aydın’a yerleştiğini söylediler. Mağdurlardan bazılarının şikayetçi olması sebebiyle banka hesaplarının bloke olduğunu ve paraları bu yüzden ödeyemediğini söylüyor.

“EV VE ARABA ALACAKTIK”

Mağdurlardan biri HaberTire’ye yaptığı açıklamada, Emin Evim isimli bir sistemle kendilerine kısa sürede ev çıkaracağını vadettiğini, bunun için Betül G. isimli kadına 300 bin lira para verdiklerini söyledi. Ev konusunu beklerken, araba almak için de Betül G.’ye 350 bin lira para veren mağdur, ne ev alabildi, ne de araba. Toplam 650 bin lirasını geri istediğinde ise kendisinden para aldığını kabul etmeyen Betül G., mağdurun şikayetçi olmasıyla birlikte, şikayeti geri çekmesi karşılığında mağdura senet verdi. Fakat mağdur, Betül G’nin seneti de ödemediğini söyledi.

YABANCI BORSALARDAN YÜKSEK KAR

Bir diğer mağdur ise, Betül G.’nin kendisinden yabancı borsalarda yaptığı işlemlerle yüksek kar elde ettiğini söyleyerek yaklaşık 3 milyon lira para aldığını iddia etti. Bu para karşılığında bir süre kar payı olarak mağdura aylık ödemeler yapan Betül G. daha sonra ödemeleri kesti. Mağdur, şimdi 3 milyon lira ana parasını kurtarmaya çalışıyor.

EVİNİ SATTI, PARASINI VERDİ

Bir diğer mağdur ise başlangıçta bozdurduğu çeyrek altınların karşılığı olan 10 bin lirayı Betül G.’ye verdiğini belirterek, sonrasında kendisine miras kalan evi satıp 300 bin lirayı da poşet içerisinde Betül G.’ye verdiğini söyledi. Aynı mağdur aile üyeleri ve çevresinden toplamda 1 buçuk milyon lira parayı Betül G.’ye verdiğini ve yaklaşık 1 yıldır parasını geri almaya çalıştığını iddia ediyor.

ÇOK SAYIDA MAĞDUR VAR

HaberTire’ye konuşan mağdurlar, kendileri gibi çok sayıda mağdur olduğunu ve milyonlarca lira paranın Betül G. tarafından yüksek kar vaadiyle toplandığını belirtiyor. İddiaya göre bu mağdurlardan pek çoğu Tire’de esnaf olduğu için konuşmuyor ya da şikayetçi olmuyor.

Editör: Ercan Çelik