MHP Tire İlçe Başkanı Bayram Demirel, ilçe teşkilatı adına yaptığı açıklamada, önceki gün Diyarbakır’da meydana gelen ve büyük tepkiye neden olan Türk bayrağını gönderden indirme olayını sert bir dille kınadı.



Milliyetçi Hareket Partisi Tire İlçe Başkanı Bayram Demirel’den, önceki gün Diyarbakır’da yaşanan askeri bölgedeki Türk bayrağının göstericiler tarafından gönderden indirilmesi vakası ile ilgili olarak sert bir tepki açıklaması geldi. Demirel bu durumu rezalet, yapanları ise lanetlenmiş olarak niteledi. Demirel’in MHP Tire İlçe Teşkilatı adına yaptığı açıklamada şu ifadeler ve tepki dolu sözler yer aldı.

“PKK teröristleri, Diyarbakır’daki Hava Kuvveti Komutanlığına bağlı askeri üste, asılı bulunan Türk bayrağını indirmiştir. Askeri bölgenin içine girip bayrağımızı indiren hainlere, güvenlik güçlerimiz herhangi bir müdahalede bulunmamıştır. Bayrak bir milletin varlığının ve bağımsızlığının sembolü, tarihin hatırasıdır. Bayrağın değeri yapıldığı kumaşla değil, dalgalanması için ödenen bedelle ölçülür. Türk bayrağı dışında rengini milletin kanından almış başka bir bayrak yoktur.” 

Ataların bayrak yere düşmesin diye Çanakkale’de Dumlupınar’da canlarını seve seve verdiklerini dikkat çeken Demirel, tepki dolu sözlerinin devamında şunları söyledi. “Diyarbakır’da askeri gözetleme kalesi darmadağın edilmiş, teröristler askeri birliğimizden zafer işaretleri ile inlerine dönerken milletimizin yüreğine kan damlamıştır. Rengini sayısız şehidimizin kanından alan varlığımızın ve bağımsızlığımızın sembolü bayrağımıza yapılan bu saldırıyı lanetliyor, bu rezaleti seyirci kalan tüm kişi kurum ve kuruluşları kınıyorum.” 

Editör: Haber Merkezi