Ercan ÇELİK

Cumhur İttifakı meclis üyesi adayları listesinde sular durulmuyor. Listeden dördüncü istifa da bugün Ak Partili Emin Sefa Kayacan’dan geldi. İstifasıyla ilgili uzun ve detaylı bir açıklama yapan Kayacan, şunları söyledi;

“Kıymetli basın mensupları;

                Hepinizi saygı ile selamlıyorum.

                Bildiğiniz üzere 31 Mart 2024 yerel seçimleri münasebeti ile seçime katılacak olan partiler aday ve meclis üyelik listelerini dün itibari ile ilçe seçim kurullarına teslim ettiler.

                Seçimlerin memleketimize, ilimize ve ilçemize hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim.

                Ancak; Cumhur ittifakı meclis listesinde herhangi bir uzlaşı olmaksızın bilgim ve olurum dışında ismimin geçtiğini gördüm. İtiraz ve istifa dilekçemi ilçe seçim kuruluna teslim ettim.

                Bilinir ki, yerel seçimlerde meclis üyelikleri listeleri belediye başkan adayının ve partilerin aynasıdır.

                Bununla beraber listelere yazılacak isimlerle herhangi bir uzlaşı gerçekleştirmeden, muhatabın oluru ve onayı alınmadan gelişi güzel veya gizlenmiş bir amaca dayalı olarak isimlerin yazılması en hafif ifade ile siyasi nezaketsizliktir.

                İsmimin 22 kişilik cumhur ittifakı belediye meclis üyeliği listesinde 19. Sırada olduğunu gördüm. 

                Bendeniz ki; ilçemiz Tire’nin yıllarca tanıdığı, bildiği, sosyal hayatta, ticari hayatta ve siyasi hayatta iz bırakmış yaşını almış Yıldız Teknik Üniversitesinde eğitim görmüş bir mühendisim. Yıllarca parti teşkilatlarında yöneticilik yapmış, Genel Merkez delegeliğinde bulunmuş, yerel yönetim komisyonlarında görev almış siyası kimliğe sahibim.

                Üstelik, Ak Partinin Milletvekili listesinde yer almış, Başbakan, Bakan, Genel Başkan yardımcısı yönetimleri ile aynı masada memleket meselelerini görüşmüş bir siyasi sıfat sahibiyim.

                Hal böyle iken, Tire Belediye Meclis Üyeliği Cumhur İttifakı listesinde 19. Sırada ismimin iznim alınmadan bilgilendirme yapılmadan geçmesi siyasi bir garabettir.

                Siyasi teamüllere saygısızlık, hafife almak ve laubaliliktir.

                İsmimi maden kullanacaksınız siyasi sıfatıma uygun memleketime faydalı bir yerde yazmalıydınız. Maden yazmayacaksınız ismimi listede hiç kullanmayacaktınız.

İlçe başkanına sordum:

                “Bu nedir? buraya benim ismimi kim yazdı?”

                İlçe başkanı ve bazı ilçe yöneticileri dediler ki:

                “Bizim bilgimiz dışında yazılmış, bizim haberimiz yok “

                Peki  soruyoruz ;

“Bu listeyi kim hazırladı ve ismimizi oraya hangi amaçla kim yazdı? “

Kim hazırladı ve yazdı ise hem Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı kardeşimize hem Ak Parti Siyasi kişiliğine hem de şahsıma ayıp etmiş nezaketsizlik göstermiş demektir. Partimizin İl Teşkilatını yanıltarak ve kullanarak listeyi hazırlayan veya hazırlayanları kamuoyu önünde kınıyor siyasi etik kurallara sığışmayan bu nezaketsizliği onlara iade ediyorum.

Siyaseti bilenler bilirler;

Meclis listeleri hazırlanırken, seçilmesi muhtemel sıralara, siyasette aktif olarak görev yapacak, partiyi ve arkasında seçmeni temsil edebilecek, bilinen tanınan ve meclise vizyon getirebilecek partili isimlerden yazılır.

Diğer sıralara da partiye ısındırılmak istenen, partiye kazandırılacak, istikbal vaad eden genellikle onurlandıracak gençlerden yazılır.

Hal böyle iken soruyorum size;

Benim ismimin 19. Sırada işi ne?

 Bununla ne amaçlanmak istenmiştir?

Partiye ve listeye kazanımı ne olabilir?

Belediye başkan adayımıza katkısı ne olur?

Maalesef akla gelen ihtimal, siyasi ikbal uğruna bir provoke olabilir mi?

Diğer partilerin meclis aday listelerinde ki karışıklığı ve siyasi kaoslarının benzerini cumhur ittifakı listelerine de bulaştırmaya çalışmak gibi bir amaç mı güdülmüştür.?

Tire Belediyesi'nde beklenen değişim: 11 müdürlüğe yeni atama Tire Belediyesi'nde beklenen değişim: 11 müdürlüğe yeni atama

Bu olayın bir ilçe meclisinde ki sıra karmaşası gibi basite indirgenmesi ve gözden kaçırılması büyük hata olur.

Çünkü; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve devletimizin beka yolunda Cumhur İttifakı’nın sarsılmaz lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin TÜRKİYE YÜZYILI vizyonu çerçevesinde yola koyuldukları bu kutlu yürüyüşte, ilçemizden sokulmak istenilen bir fitne hareketidir. 

Çünkü; Cumhur İttifakının Tire Belediye Başkan adayı MHP’li bir kardeşimizdir.

Bu basit gibi görünen sıradan bir liste karmaşası şeklinde yansıtılmaya çalışılan yanlışlığın üzerine gidilmelidir. Listeyi kim veya kimler ne amaçla ve neyi hedefleyerek hazırladılar ise öğrenilmelidir. 1 Nisan sonrası hareketlenecek AK Parti teşkilat içi siyasi çalışmaların sonuçlarını düşünerek derebeyi edasıyla güdük siyaset peşinde koşanların ve kendilerine siyasi ikbal hazırlama gayreti içerisinde olanların tezgahlarının olduğu kanaatimiz kuvvetlidir.

Benim ismimim burada kurban edilmesi, siyasi seviyenin ne kadar indiğini ve memleket meselesi yerine fani siyasi ikballerinin peşinde olduklarının ispatıdır.

Son olarak şunu da belirtmek isterim.

Denilmişti ki ,  Belediye meclis listeleri Başkan adayının ve Partilerin aynalarıdır.

Yerel yönetimler, o ilçenin yerel insanlarından ve onların taşıdıkları potansiyel enerji ile yönetilirler. O ilçede yaşamayan ve yaşamayacak olan taşıma atamalarla ilçeler temsil edilemez. Hele Tire gibi lokasyonu  dar , herkesin birbirini tanıdığı bir ilçede böyle bir atama hiç hoş karşılanmaz. Umulan potansiyel enerji boşuna harcanmış olur.

Bu duygu ve düşüncelerle Tire halkına ve kamuoyuna saygı sevgiyle selamlıyorum.

Seçimlerin memleketimize, ilimize ve ilçemize hayırlara vesile olmasının diliyorum.

Gelecek kuşaklarımız ve nesillerimizin daha saygın daha onurlu ve daha yüksek değerlerimizle yaşamasını ümit ederek siyasetteki liyakat, saygı ve muhabbet seviyesinin yükselmesini umut ediyorum.

Bu vesile ile basın mensuplarını selamlar Bediüzzaman hazretlerinin sözüyle sözüme son veriyorum.

Euzubillahimineşşeytanevessiyaseh

Manası: Şeytandan Allah’a sığındığım gibi, menfi siyasetten de Allah’a sığınırım.

Hepinize saygıyla teşekkür ederim.”

Editör: Ercan Çelik