Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’ndan, Tire’nin Sarılar mahallesinde yapılması planlanan Sarılar Gölet’inden sonra Dereli Göledi içinde “yıldırım” imza geldi. Bakan Eroğlu, DSİ’nin hazırladığı Dereli Gölet’inde kamulaştırma işlemleri ile ilgili “olur ”dosyasını kendisine sunulduğu gün zaman geçirmeden imzaladı. Böylece, Eroğlu’nun talimatlarıyla hızlandırılan kamulaştırma süreci kesintisiz olarak işlemeye başladı. Bakan Eroğlu’nun, su müjdesi ilçede sevinçle karşılandı. Dereli Gölet’inin, toplam bin 240 dekar zirai alana su temin edeceği bildirildi. 


KÜRESEL ISINMA
Gelecek yıllarda küresel ısınma nedeniyle, yaşanabilecek olası bir iklim değişikliğinden Küçük Menderes havzasının olumsuz etkileneceğinin öngörüldüğünü belirten AK Parti Tire İlçe Başkanı Mehmet Çeltikçoğlu, “Benzer olumsuzluklardan Tire’nin etkilenmemesi ve tarım arazilerinin yeterince sulanabilmesi için AK Parti iktidarı olarak şimdiden gerekli planlamaları yapıyoruz. Tire ve yöresi sulama göletleri ile donatılıyor. Sarılar Gölet’i tamamlandığında Yenişehir Gölet’inden 5 kat daha fazla araziyi sulayacak. Şimdi Dereli göledinin startını veriyoruz. Bakanımız Sn. Eroğlu’nun talimatları ile Sarılar Göleti’nden sonra Dereli göledinin de en önemli adımlardan biri olan kamulaştırmanın önü açıldı” dedi. 


KÜÇÜKMENDERES BARAJ VE GÖLETLERLE DONATILDI
Dereli Gölet’inin hizmet vermeye başladığında yaklaşık bin 240 dekar zirai alanı sulayacağını kaydeden Çeltikçoğlu, “80 hektar alanı sulaması planlanan Eskioba Gölet’i su tutmaya başladı. Yaz aylarıyla birlikte çiftçiye su verilmeye başlanacak. Dereli’de harekete geçildi. Eğridere’ye yapılacak gölet proje safhasında. Çalışmalar hızla yürüyor. Doyranlı ve Derebaşı mahallelerinin su problemini çözecek kuyu çalışması devam ediyor. Buralara büyük bir kuyu açılarak, suyun birikmesi sağlanacak. Yörenin özellikle yaz aylarında yaşadığı su sorunu bitirilecek. Tire ve yöresinde benzer hizmetlerin tümü AK Parti iktidarı ile hayata geçirildi. Bakanımız Eroğlu’nun talimatlarıyla bölge gölet ve barajlarla donatıldı. Çiftçimizin, gelecek yıllara güvenle bakması sağlandı. Başta bakanımız Eroğlu olmak üzere emeği geçen herkese Tireli çiftçiler adına teşekkür ederim” diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi