Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan program, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Tireli Mali Müşavirler adına Basın açıklamasını ise Ali Rıza Türköz yaptı.

Sürekli artan iş yükü ve haksız rekabet ortamına dikkat çeken Türköz, açıklamasında şu cümlelere yer verdi;

“Sürekli artan iş yükü, angaryalar, vesayet, haksız rekabet ortamı, sorumluluk raporları, ve cezaların ağırlığı gibi sorunlardan dolayı mesleki geleceğimizin karartılmamasını istiyoruz. 33 yıl öncesinden kalan, TÜRMOB’da Temsil Yetkisi olan 5-4 değiştirilmelidir.  115 bin Serbest Muhasebeci Mali Müşavir dört kişi ile temsil edilirken, Yeminli Mali Müşavirlik 5 bin kişi ile beş kişi ile temsil edilmesinin değiştirilmesini istiyoruz.

      Değerli arkadaşlar, Bağımsız Denetim işinin yaklaşık %95’i dört  büyük yabancı denetim şirketinin elinde. 2011 yılında yürürlüğe giren 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu’nu ile bu dört büyük yabancı şirketlere yol verildi. Denetimde Bu dört büyük şirketin hükümranlığına son verilerek Bağımsız Denetim işi mutlaka millileştirilmelidir.

  DİĞER TALEPLERİMİZ İSE ŞUNLARDIR;

                  .  KDV Kanunundaki KDV’i tahsil esasına bağlanmalıdır. Ücretini almadığımızı KDV’yi ödemek istemiyoruz.

                  .  Angaryalardan uzak, vesayetten arındırılmış bir muhasebe sistemine ihtiyaç var.

                  .  Arabuluculuk Yetkisi Tanınmalıdır. 

                  . Destek ve Teşviklerden Faydalanmamız sağlanmalıdır.

                  .  Kamu Hizmeti yapıyor olmamız nedeniyle, Yeşil Pasaport alma hakkı yasalaşmalıdır.

                  .  Bağımlı çalışan meslektaşlarımızın özlük hakları teminat altına alınmalıdır.

                  .  Ticaret erbabına tanınan, “Şüpheli Alacak Karşılığı Ayrılması” “Yenileme Fonu” uygulaması, Serbest Meslek Kazancı Mükelleflerine de tanınmalıdır.

                  .  2022 yılında uygulanan Asgari Ücret Tarifesi %25 uygulanmış, 2022 yılı Mayıs sonu itibarıyla %73.50 olduğu göz önünde alındığında, Asgari Ücret Tarifesi gözden geçirilerek, günün koşullarına göre revize edilmesini ve bundan sonra altı ayda bir yayınlanmasını talep ediyoruz.

                  Değerli arkadaşlar, olağanüstü dönemlerde hepimiz olağanüstü davranmalıyız. Tüm bu taleplerimizi gerçekleştirmek için kuvvet yığmak gerekiyor. Bütün meslektaşlarımızı birleştirmemiz gerekiyor. Bizler gelecekten umutlu ve iyimseriz. İyimserlik ve umut, dünyayı yerinden oynatan biricik kaldıraçtır. Bağımsızlığımızı korumak, odamızı savunmak, bürolara sahip çıkmak için mutlaka birleşmeliyiz.

Editör: Haber Merkezi