Ercan ÇELİK

İzmir depreminde kısa süre sonra sonra afet bölgesine ulaşıp, kurtarma çalışmalarında aktif rol alan Tire Arama Kurtarma ve Eğitim Derneği (TAKED), geçtiğimiz günlerde basına verdiği röportajda destek istemişlerdi. Tamamen gönüllüler tarafından oluşan dernek, herhangi bir bütçesi ya da düzenli aldığı desteği olmadığı için ekipman konusunda ve özellikle araç konusunda yaşadıkları sıkıntıları aktarmışlardı.

Almanya Bremen’de yaşayan bir grup vatandaş, Tire’de arama kurtarma konusunda eğitimli insanların oluşturduğu bu derneğe sahip çıkma konusunda duyarsız kalmadılar ve aralarında topladıkları 10 bin lirayı derneğe bağışladılar.

TİRE SOKAKLARI DERNEĞİ ARACI OLDU

Tire’de geçtiğimiz yıl kurulan ve düzenlediği kampanyalarla örnek bir dayanışma sergileyen Tire Sokakları Yardımlaşma Derneği’nin Başkanı Ali Akdoğan, Almanya’da gelen bu nakdi bağışın TAKED’e ulaştırılması konusunda aracı oldu. Akdoğan, Almanya’dan gelen nakit parayı TAKED Başkanı Elvan Demirtaş’a teslim etti.

AFET BÖLGESİNDE DE YARDIM DAĞITTILAR

İzmir depreminin ardından İzmir’e giden Tire Sokakları Yardımlaşma Derneği üyeleri, yardımseverlerin destekleriyle temin edilen parakartlarını da İzmir’de ihtiyaç sahibi depremzedelere ulaştırmışlardı.

Editör: Haber Merkezi