Ercan ÇELİK

Geçtiğimiz yıl Tire’deki bir orman yangınına müdahale için yolda olan arazöz, Belevi yolunda Büyükkale Köyü yakınlarında devrilmiş, arazözde bulunan orman işletme personeli Sedat Sagun, Nurullah Akbaş ve Ali Yılmaz hayatını kaybetmişti.

Şehit ormancılar için Tire Orman İşletme Şefliği’nde program düzenlendi. Programa Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Tire Müftüsü Abdullah Kır, Bayındır Orman İşletme Müdürü Yavuz Karadağ, Müdür Yardımcısı Mehmet Durak, Tire Orman İşletme Şefi İlker Şahin ve şehitlerin yakınları katıldı.

Programda şehit ormancılar için Kuran-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okundu. Tire Müftüsü Abdullah Kır dua etti.

Programda açıklama yapan Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, “Geçen yıl bu zamanlar Belevi yolunda elim bir trafik kazası sonucu orman işletme personeli 3 kardeşimizi kaybettik. Yangına müdahale sırasında kaza gerçekleşti. Çok üzücü bir hadiseydi. O gün için biz bu hadisenin oluşunu hazmetmekte güçlük çektik ülke olarak. Çünkü orman yangınına müdahaleye giderken kaza geçirdiler. Allah bir daha yaşatmasın. Ailelerimiz burada. Hem onlarla bir araya geldik. Hem de şehitlerimizi hayırla yad ettik. Allah gani gani rahmet eylesin. Ailelerine sabırlar diliyorum. Belevi yolunun da bir an evvel bitmesini bekliyoruz.” Dedi.

Bayındır Orman İşletme Müdürü Yavuz Karadağ, “Yangına giden arkadaşlarımız elim bir kaza sonucu şehit oldular. Üzerinden bir yıl geçti. Biz de bu vesileyle bir mevlüt tertip ettik. Ailelerimizle de beraberiz. Acıları acımızdır. İnşallah Allah bize bu acıları tekrar göstermez. Ailelerine sabırlar diliyorum. Vatandaşlarımızı orman yangınları konusunda tekrar uyarmak istiyoruz.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi