Ergün ÇELİK

Tire’de eşine az rastlanacak cinsten bir olay yaşandı. ‘Karadutçu Ziya’ olarak bilinen 60 yaşındaki emekli teknisyen Ziya Azak’a ait inşaat, şehir içi elektrik şebekesini taşıyan tellerin engeline takıldı. Ziya Azak, geçtiğimiz Mayıs Ayı’nda Paşa Mahallesi Kavakdibi Caddesi üzerinde kendine ait bir arsada 4 katlı apartman inşaatına başlamıştı. İnşaat ile birlikte tehlikeli olabileceği düşüncesiyle inşaat alanının dibinde bulunan elektrik direği ve tellerin kaldırılarak başka bir yere taşınması için yetkililere müracaatta bulunmuştu. Bir yandan inşaatını sürdürmeye çalışan Ziya Azak, bir yandan da direğin taşınması için yetkililerle yazışmalara başladı. Azak’ın aylar süren yazışmaları ve müracaatları netice vermeyince inşaatı durma noktasına geldi.

MALZEMELER TAŞINAMIYOR

Kavakdibi Caddesi üzerinde kaba inşaatı tamamlanmış şekilde bekleyen inşaata şu an bir çivi dahi çakılamıyor. Öyle ki üst katlara taşınması gereken inşaat malzemeleri elektrik direği ve tellerin engeline takılıyor. İnşaat sahibi Ziya Azak ise elektrik tellerinin büyük tehlike saçtığını ifade ederek, herhangi bir iş kazası yaşanmaması ve inşaatın kaldığı yerden sürdürülmesi için yetkililerden yardım istediğini belirtti.

‘ÇÖZÜM BULUNSUN’

İnşaat sahibi Ziya Azak, konuyla ilgili HaberTire Gazetesi’ne yaptığı açıklamada şöyle konuştu;

“Geçtiğimiz Mayıs Ayı’nda başlamış olduğumuz inşaatı, ağır aksak bu güne kadar getirebildik. Ağır aksak gitmesinin tek nedeni inşaatımın önünden geçmekte olan enerji hatlarıdır. Araştırdığım kadarıyla kanunen inşaatımla elektrik tellerinin arasında en az 2 metre mesafe olması gerekiyor. Gelin görün ki bizim mesafemiz 1.60 Metre civarında. İnşaatım sürerken herhangi bir iş kazasından ya da can kaybından sorumlu olmamak için yetkili makamlara defalarca yazılı dilekçe ile başvuruda bulundum. Yaptığım başvurular sonucunda Gediz Elektrik yetkilileri haftada sadece 2 saat enerjiyi kesebileceklerini, ellerinden bundan başka bir şey gelmeyeceğini söylediler. Konuyla ilgili son olarak BİMER’e müracaatta bulundum. Henüz oradan da bir cevap gelmiş değil. İnşaatımın yarım kalmış olması bana maddi olarak da zarar veriyor. Ama ben maddiyat peşinde değilim. Buradaki tek gayem inşaatım sürdürülürken her hangi bir iş kazasının veya can kaybının yaşanmamasıdır. Yetkililerden tek dileğim bir an önce bu mağduriyetimin giderilmesidir”

Editör: Haber Merkezi