Tire Süt Kooperatifi Başkan Adayı İlhan Ayhan, mevcut başkan ve diğer bir aday ile işbirliği yaparak oy bölmeyi hedeflediğine dair ortaya atılan iddiaları yalanladı. Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Ayhan, kimseyle işbirliği içinde olmadığını, tek amacının kooperatifi daha iyi yerlere taşımak olduğunu söyledi. Ayhan, açıklamalarını şu cümlelerle sürdürdü;

“Tire Süt Kooperatifi ile tanışmam 1985 yılına dayanıyor. O yıllarda 2 ineğimiz vardı. O yıllarda Kooperatifimizin süt toplama merkezi Yanık Konak’ta idi. Her sabah el arabası ile Kesikbaş Mevkii’nden süt toplama merkezine sütümüzü taşır, oradan İnkilap Okulu’na derse giderdim. O yıllarda Babam Bahçıvan Orhan, bana Süt Kooperatifi’ni övgülerle anlatır, ileride bizlere kalacak bir miras olarak bahsederdi

90’lı yıllarda yem deposu temeli atıldı. Temelinde az terimiz yoktur. Çünkü kooperatif hepimizindi. Sonrasında süt toplama merkezi de Kesikbaş Mevkii’ne geldi. Her alanında bulundum. Sonrasında askerlik ve askerlik dönüşü lastik tamir ve bakım işine başladım. İşim gereği de kooperatifteki süt araçlarının işlerini gece gündüz demeden üstlendim. Gece gündüz saat fark etmeksizin süt araçlarına yol hizmeti verdim. Çünkü süt bekleyemezdi. Ben de hiçbir zaman bekletmedim.

Günümüzde de ihale ile kooperatif araçlarının lastik işlerine ve yol yardım hizmetine devam etmekteyim. Bu sebeple mevcut Yönetim Kurulu Başkanı ile anlaştığım, diğer adayların oyunu bölmek için işbirliği içinde olduğum söylentileri dilden dile dolaşmaktadır. 

Aynı zamanda başka bir aday ile birleştiğim lanse edilmektedir. Kati suretle herhangi bir aday ya da mevcut başkan ile anlaşma, uzlaşma veya birlikte yürüme gibi bir şey söz konusu değildir.

Geçmişimizde büyüklerimizin çabası ile yoktan var edilen bir kooperatifin, daha iyi yerlere gelebilmesi, üreticiye daha iyi olanaklar sağlanabilmesi için genç dinamik ve temiz bir kadro ile bu yola çıktık. Şahsım adına bugüne dek Tire Süt Kooperatifi’nden maddi yada manevi hiç bir beklentim olmadı, bundan sonrada olmayacaktır.

Bizlerin amacı Kooperatifimizi daha iyi yerlere çıkarmaktır. Unutmayalım ki, Gelecek gençliktedir.”

Editör: Haber Merkezi