Teknolojik altyapısıyla kurulduğu günden bu yana sektörde öncü olan HaberTire, geçtiğimiz günlerde yaptığı sunucu değişikliğiyle SSL (Secure Socket Layer) sertifikası alarak, veri trafiğini güvenli hale getirdi. Site adreslerinin doğruluğunu kontrol etmekle birlikte veri iletişimini şifreli kanal üzerinden yaparak güvenli hale getiren SSL sertifikası, aynı zamanda HaberTire’nin arama motoru optimizasyonu çalışmalarında da etkin bir rol oynayacak.

ÇELİK: “ODAK NOKTAMIZ İNTERNET HABERCİLİĞİ”

Konuyla ilgili açıklama yapan HaberTire Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ercan Çelik, “Yayına başladığımız 2008 yılından bu yana, yayın hayatımız boyunca her zaman teknolojiye  yatırım yaptık ve basılı gazete olarak yayın yaptığımız yıllarda dahi, geleceği ön görerek odak noktamıza daima internet haberciliğini koyduk. Bunların neticesinde HaberTire bugün, Türkiye'de ilçe çapında yayın yapan internet haber siteleri arasında ziyaretçi sayısı, sosyal medya gücü ve bilinirliği gibi kriterlerle en başarılı yerel haber siteleri arasında gelmekte. Okurlarımızdan aldığımız güçle, geliştirme çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürmekteyiz. Gayemiz gelişen teknolojiye yetişmekten çok, teknolojinin önünde gidip, gelecek olan gelişmeye hazır vaziyette bulunmak. Bu doğrultuda SSL sertifikamızı aldık, sitemizi daha güçlü ve daha hızlı bir sunucuya taşıdık. Bu güncelleme sadece veri trafiğini güvenli hale getirmekle kalmıyor. Aynı zamanda Google gibi arama motorları için yürüttüğümüz SEO (Arama motoru optimizasyonu) çalışmalarımızda da büyük fayda sağlayacak.” Dedi.

MOBİL UYGULAMASIYLA TÜM PLATFORMLARDA YAYINDA

HaberTire’nin teknolojik altyapısından bahseden Çelik, “Android ve IOS mobil platformlar için geliştirilen uygulaması, güçlü ve hızlı sunucusu, profesyonel site yazılımı gibi teknolojik altyapı elemanlarıyla HaberTire, rakiplerinden hep ayrılmıştır. Geniş haber ağı sayesinde bölgedeki tüm gelişmelere anında tepki verebilen HaberTire, ürettiği kaliteli içeriklerle de rakiplerini takip eden değil rakipleri tarafından takip edilen öncü bir sektör temsilcisi olmuştur. Güvenilir ve doğru kaynaklardan edindiği bilgiyle hazırladığı içerikleri tarafsız ve şeffaf olarak okuyucuyla buluşturan HaberTire, kurumsal imajı itibariyle de okurları tarafından sıradan haber sitelerinin yanında ayrı bir yerde konumlandırılmaktadır.

SEÇKİN MARKALARIN TERCİHİ: “HABERTİRE”

Bunların sonucu olarak da bugün bölgenin en çok okunan ve en çok tanınan internet haber sitesi olmuştur. Bu gücü sosyal medyada da elinde tutan HaberTire, Facebook'ta yaklaşık 100 bin, instagramda ise 20 bin aktif takipçiye sahip. Takipçilerin %90 oranında Tire'de yaşayan kullanıcılardan oluşması, reklamverenin Tire'deki hedef kitlesine tek bir noktadan ulaşabilmesi adına büyük avantaj sağlamaktadır. Sayısal veriler de göstermektedir ki; bugün Tire'de tanıtım yapmak için en etkili mecra HaberTire'dir.” şeklinde konuştu.

REKLAMVERENLERİMİZE KARŞI SORUMLUYUZ

HaberTire’nin okurlarına karşı olduğu gibi reklamverenlerine karşı da sorumlu olduğunu kaydeden Ercan Çelik, “Reklam ve tanıtım konusunda ulusal ve yerel bazda hizmet veren pek çok seçkin marka ve kurumun çözüm ortağı olan HaberTire, yaratıcı reklam çözümleriyle, tanıtıma önem veren marka ve kurumlar için vazgeçilmez bir platform haline gelmiştir. Buradan hareketle, bizi tercih eden reklamveren firma ve markalara karşı da ayrı bir sorumluluğumuz olduğunu düşünüyoruz. Teknolojiye ve altyapıya yatırım yapmaktan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. Bu da bize güvenen okurlarımıza ve reklamverenlerimize karşı sorumluluğumuz.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi