Küçükmenderes Havzası’nda yaşanan su kıtlığıyla ilgili önemli çalışmalar yürüten Devlet Su İşleri Müdürlüğü, Eskioba ve Yenişehir’den sonra Tire’de 15 MİLYON liralık yatırımla üçüncü barajın yapımına başladı. 2016 yılında ihalesi yapılan barajda inşaat çalışmaları hızla sürerken barajın 2022 yılında tamamlanması planlanıyor. Faaliyete geçtiğinde Dereli, Kireli, Kürdüllü ve Peşrefli köyleri dahil olmak üzere toplam 1420 dekar tarım arazisini suyla buluşturacak olan proje, ülke ekonomisine de yılda ortalama 2 MİLYON 220 BİN lira katkı sağlayacak. Temelden yüksekliği 47 metre olarak projelendirilen Tire Dereli Barajı 720 bin m3 su depolama kapasitesine sahip olacak.

“BÖLGEMİZE CAN SUYU OLACAK”

Sürdürülen projenin bölgeye can suyu olacağını söyleyen Dereli Köyü Muhtarı Hasan Elüstü, yaptığı açıklamada şöyle konuştu;

“Bölgemizdeki tarım arazilerinin sulanması için bu projeye 2009 yılında müracaat yapmıştık. Müracaatımızın ardından etüt zemin çalışmaları yapıldı ve 2016 yılında ihalesi gerçekleştirildi. İhalenin ardından geçtiğimiz yıl Ekim ayında yer teslimi yapıldı. Sonra yüklenici firma işe başladı. Şu anda gövde temizliği yapılıyor. Bu projeden Dereli, Kürdüllü, Peşrefli ve Kireli köyleri faydalanacak. Bu büyük bir ihtiyaçtı. Yeraltı sularımız bildiğiniz gibi iyice dibe çekildi. 4-5 yıldır Küçükmenderes Havzası’nı kanayan yarası kuraklık. Bu projeyi çok büyük bir hizmet olarak görüyorum. Bu projeyi Devlet Su İşleri gerçekleştiriyor. Başta Tarım ve Orman Bakanımız olmak üzere Devlet Su İşleri 2. Bölge Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi