Ercan ÇELİK

 

Toplu Konut Sitesi’nde yasadışı olarak kurulan Pazar yerinin, belediye tarafından kaldırılmasının ardından, meydana gelen krizle ilgili konuşan Adalet ve Kalkınma Parti Tire İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu, semt pazarlarının kurulması gerektiğini belirtti.

Çeltikcoğlu, “Toplu Konut’taki Pazar yeri konusu orada yaşayan halkın taleplerine göre değerlendirilmelidir. O bölgede semt pazarı yapılabilecek başka alanlar da mevcut. İster toplu konutta ister dışındaki yakın alanlarda o bölgedeki vatandaşlarımızda semt pazarı beklenitisi var. Belediye yönetimi bu talepler doğrultusunda kararını verip, hizmeti vatandaşın ayağına götürmelidir.” Dedi.

 

“SEMT PAZARLARI, SALI PAZARINA ZARAR VERMEZ”

Çarşı esnafı ve Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in semt pazarlarının Tire’nin meşhur Salı pazarının sonu olacağı görüşünün aksine, düzenlemeler yapılarak semt pazarlarının kurulabileceğini belirten Çeltikcoğlu, “Semt pazarını düzenlerken pazarın içeriğinde vatandaşın gıda tüketimiyle ilgili pazarcılara ağırlık verilir. Ayakkabı, tekstil ve züccaciye gibi sergileri yer verilmez. Böylelikle yine çarşıdaki esnaf arkadaşlarımız mağdur olmaz. Pazarcı olarak da sadece Tire’deki pazarcılarımıza yer verilirse, pazarcı esnafımız da mağdur olmaz. Semt Pazarının Salı pazarımıza olumsuz etkisi olmayacaktır.” Dedi. 

Editör: Haber Merkezi