“35 M 2278” plakalı motorlu aracının lastikleri birçok kereler kesici ve delici nesneler tarafından parçalanan M.P. (50) isimli vatandaş bu durumu Tire polisine bildirmiş ve bunu yapanlar hakkında şikayetçi olmuştu. 

MOBESELER SUÇLULARIN KORKULU RÜYASI
Gece saatlerinde gerçekleşen bu olayların fail veya failleri alınan önlemlere rağmen yakalanamamıştı. Bu yıl başından itibaren faaliyete geçen şehir içi mobese güvenlik kamerası sistemi, çözüm bekleyen bu sorunun da çözülmesini, failin bulunmasını sağladı. 

DAHA ÖNCE DE YAPMIŞ
Daha önce 3 yada 4 kez gerçekleşen bu lastik saldırısı olayı, geçtiğimiz günlerde yine gece saatlerinde bir kez daha gerçekleşti. Gece saat 02:00 sıralarında olduğu tahmin edilen olay ve failinin yakalanması şu şekilde oldu: Sabah kalktığında, Yeni Mahalle, Aydınoğlu Caddesi üzerinde park halinde bulunan aracının lastiklerinin parçalanarak patlatılmış olduğunu gören M.P. isimli vatandaş, durumu polise bildirdi. 

KIZGINLIĞINI LASTİKLERİ KESEREK GÖSTERDİ
Bunun üzerine olayı aydınlatmak ve saldırganı bulmak için kolları sıvayan emniyet mensupları,  çevrede bulunan güvenlik kameralarını geriye dönük olarak incelemeye başladı. Bakılan kayıtlarda olayın failinin kameraya takıldığı görüldü. Lastik saldırganının Ü.A. (37) isimli şahıs olduğu tespit edildi. Kimliği öğrenilen Ü.A. polis tarafından göz altına alındı. Şahsın, araç sahibi M.P. ile geçmişten gelen bir husumetinin bulunduğu, ona olan kızgınlığı sebebiyle araç lastiklerine zarar verdiği öğrenildi. Emniyet Müdürlüğündeki ifadesinin ardından Tire Adliyesine sevk edilen şahıs, burada hakim karşısına çıkarıldı. 

Editör: Haber Merkezi