Tire’deki mermer ocağı 30 kat büyüyor Tire’deki mermer ocağı 30 kat büyüyor

Tire’nin akciğerleri niteliğindeki Kartal Dağı için çevre mücadelesi sürerken bugün son derece önemli bir gelişme yaşandı. Aydın İdare Mahkemesi Kartal Dağı’na yapılması planlanan RES tribün kurulumu ve yan inşaat çalışmalarının ÇED olumlu raporunu iptal etti. Kararda, projenin bölgeye telafisi olmayan zararlar vereceği detayına yer verildi.

“GÖZÜMÜZ AYDIN”

İptal kararının ardından Kartal Dağı Koruma Platformu’ndan da bir açıklama geldi. Platform Başkanı Zeynel Aydın, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;
“Gözümüz aydın arkadaşlar. Gözün aydın Kartal Dağı. Gözünüz aydın Kartal Dağı’nda yaşayan ve dağdan beslenen tüm canlılar.  Aydın idare Mahkemesi bizi haklı buldu ve Kartal Dağı’na yapılmak istenen RES tribün kurulumu ve yan inşaat çalışmalarının, geri dönüşü ve telafisi mümkün olmayan zararlar vereceği gerekçesiyle projenin CED olumlu kararını iptal etti.
Dağı korumak ve kollamak adına mücadelemizde durmak yok. Kaplumbağa gibi de olsa tüm olumsuzluklara rağmen kazana kazana yol alıyoruz. Bu karar ile bu sabah daha güçlüyüz. Çünkü haklıyız. ‘Karşınızda Türkiye’nin en büyük sermaye grubu var. Kazanamazsınız.’ diyen ve yenilgiyi baştan kabul edenlere de selam olsun.”

Editör: Ergün Çelik