CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin önderliğinde CHP İzmir İl Yönetim Kurulu’nun merkeze uzak olan ilçelerdeki sorunları yerinde tespit etmek ve daha sıcak ilişkiler kurabilmek amacıyla düzenlenen Genişletilmiş İl Yönetim Kurulu Toplantısı Ödemiş ve Bergama’nın ardından bu kez Tire’de gerçekleştirildi.

egespostasi.com

KONUŞMALARIN YER ALDIĞI HABER VİDEOSU METNİN ALT KISMINDADIR

Toplantıya ev sahipliği yapan CHP Tire İlçe Başkanı Mustafa Güngör’ün yanı sıra CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, CHP Genel Merkez Temsilcisi Ülkü Caner, CHP Bayındır, Bergama ve Menderes İlçe Başkanları, ilçe kadın ve gençlik kolları, ADD Tire Şube Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Tireliler katılım gösterdi. Toplantıda açılış konuşmasını yapan CHP Tire İlçe Başkanı Mustafa Güngör, düzenlenen bu toplantılarla parti içi iletişimin güçlendiğini ve bu gücün seçimlerde yüksek oy oranları olarak geri döneceğini belirtti. İlçe başkanının ardından söz alan CHP İzmir Milletvekili Musa Çam da, tezkerenin meclisten geçmesinin daha büyük yanlışlara ve felaketlere yol açacağını da sözlerine ekleyen Çam, “Mademki o tezkere meclisten geçti. Önce sizin çocuklarınız sınıra gitsin ve savaşsın. Fakirin çocukları, bizim çocuklarımızı göndermeyin. Türkiye’nin 10 yıllık AKP iktidarına karşı onun cilasının döküldüğü bir dönemdeyiz. Hep birlikte el ele verip AKP’ye yaptıklarının hesabını soracağımız günler çok yakındır. Size yalvarıyoruz. Ne olur İzmir’i kaybettirmeyin. İzmir seçimlerde yine 75 milyonluk ülkeye mesaj verecek. İzmir’in 30 ilçede tekrar CHP bayrağını dalgalandırması gerekiyor. Eksiklerimiz, ufak tefek hatalarımız olabilir. Ama pireye kızıp yorgan yapmak hem İzmir’e hem de Türkiye’ye yapılabilecek en büyük hatadır” dedi.

 

ENGİN, BAŞBAKANI KINADI
Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen AK Parti 4’üncü Olağan Kongresi’nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘CHP camileri kapattı. CHP darbelerin içinde ve arkasında oldu’ sözlerini hatırlatarak, AK Parti’nin şimdi de CHP’yi din düşmanı ve darbeci algısıyla yıkmaya çalıştığını söyledi. “AKP’nin beklentisi genel kurultayımızda, il ve ilçe kongrelerimizde, delege seçimlerimizde parçalanmamızdı. Ama bu olmadı. Bugün bütünleşmiş, birliğini sağlamış, en demokratik şekilde kongre ve kurultaylarını yapmış, kadın ve gençlik kollarını seçimle görevlendirmiş bir parti yapımız var. Böyle bir örgütle seçimlere gidiyoruz. Başbakanı sözlerinden dolayı buradan şiddetle kınıyorum. Böyle bir yalan söylediği ev bu yalanı sürdürdüğü için. CHP’nin o yıllardan önce tek parti olduğunu hatırlatalım. İnsanların eğitim, inanç, sosyal hayatındaki düzeni sağlayan ve ülke düzenini kuran tek parti olan CHP’dir. Toplumun hiçbir kesimini zaten öteki saymıyorduk. Bundan sonra da saymamız mümkün değil” diye konuştu.

 

"ÖZELEŞTİRİ YAPMAMIZ LAZIM"
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından projelendirilen ve Türkiye genelinde tüm CHP İl ve İlçe Örgütlerinde başlatılan ‘CHP’ye üye ol, çözümün bir parçası ol’ seçim çalışması hakkında konuşan İl Başkanı Ali Engin, özeleştirinin başarı getireceğine dikkat çekti. Yeni üye kazandırma çalışmalarının amacının eş, dost, akraba üyelerle yeniden il başkanı ve ilçe başkanı seçen üyelern partiye gelmesi demek olmadığını vurgulayan Engin, “Partiye yönelik doğru çalışma ve projelerle bir şeyleri değiştirmek. O nedenle de sloganımız ‘Yeni yandaşlar değil, yoldaşlar arıyoruz’ geçmiş dönemler çalışma sürelerinin yeterli olmadığını göstermiştir. Bugün seçim çalışmalarına başlamamız lazım. Sadece yönetim kurulu, il ve ilçe başkanlarının çalışması da yetmez. Tüm partililerin birlikte çalışması ve bu yükü paylaşması lazım. Seçim kampanyaları 4–5 milyonluk kentlerde büyük bütçelerle oluyor. Maalesef bizim böyle bütçelerimiz yok. Ne ilimizin, ne ilçelerimizin ne de göstereceğimiz adayların böyle bir şansı yok. Diğer il başkanları da ne olacak İzmir’i kaybetmeyeceksiniz değil mi diye sorular soruyorlar. CHP İzmir İl başkanı olarak ben İzmir’de böyle bir tehlike görmüyorum. Kahramanlara değil yoldaşlara ihtiyacımız var. Birlikte yol yürüyebileceğimiz sağlam arkadaşlara ihtiyacımız var” dedi.

 

"KİMSE DİNSİZ MUAMELESİ YAPAMAZ"
Göreve geldiğinde parti kapısının kapalı olduğunu fakat bugün 365 gün parti kapısın açık olduğunu ve vatandaşlarla bire bir ilişkiler kurduklarını ifade eden CHP Tire İlçe Başkanı Mustafa Güngör de Tire’de CHP iktidarında sosyal demokrat ve şeffaf belediyeciliği getireceklerinin altını çizdi ve “Biz efsane belediye başkanlarımızdan İhsan Alyanak’lardan, Yüksel Çakmur’lardan belediyeciliği öğrenerek geldik. Tire’de sokak aralarında otoparkı kaldıracağız. Tireliler 50 kurutan ekmek alacak. Bizim kurduğumuz belediye yerel yönetimlerden sorumlu belediye başkanı olduğumuzu fakir hemşerilerimize özleyip de gidemeyen 500 kişiyi umreye göndereceğiz. Belediyenin parasıyla değil, kendi paramızla göndereceğiz. Kimsenin bize dinsiz deme hakkı yok. Biz liberal dinci değiliz. Biz Mustafa Kemal’in yetiştirdiği dincilerdeniz. Mustafa Kemal nasıl eğitime önem verdiyse o gün de Kur’an kurslarına önem verdi. Bizim Kur’an kurslarımızdan terörist yetişmedi Mustafa Kemal’in askerleri çıktı” dedi.

 

YEDEK LASTİK BENZETMESİ
TBMM’de onaylanan tezkere ile Türkiye’nin bir savaş içine sürüklendiğini ve artık ülkenin savaş içinde olduğunu söyleyen Musa Çam, Atatürk’ün ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ sözleriyle hareket ettiklerini ifade etti. “ABD ve ABD’nin müttefikleri Orta Doğu’yu kan gölüne çevirdiler. Açık ve net bir şekilde ABD kışkırtması ile AKP Hükümeti taşeronluk yapıyor ve Suriye’nin katillerini bizim sınırımızdan içeri alıyor. Besliyor silahlandırıyor oraya gönderiyor. Oraya giden terör örgütleri de bizim sınırımızın içine girerek eylem yapıyor askerlerimizi öldürüyor ve tekrar oraya kaçıyorlar. Bu nedenle biz hayır dedik tezkereyi onaylamadık. 2011 seçimlerinde MHP barajı aşsın diye onlara da oy veren CHP’li arkadaşlarımız oldu. Bu yanlış. Artık MHP’yi her yerde teşhir etmemiz gerekiyor. MHP bugün mecliste AKP’nin yedek lastiği görevini görüyor. Türkiye’nin 10 yıllık AKP iktidarına karşı onun cilasının döküldüğü bir dönemdeyiz. Hep birlikte el ele verip AKP’ye yaptıklarının hesabını soracağımız günler çok yakındır” diyen Çam, partililerden sadece kendi partilerine destek vermelerini isteyerek AK Parti ve MHP’ye karşı tepkilerini dile getirmelerini istedi.

 

VİDEO:

Editör: Haber Merkezi