Tire’de meydana gelen trafik kazasında, freni patlayan otomobil, beton elektrik direğine çarptıktan sonra takla attı.

 

Ercan ÇELİK

 

Tire Duatepe Mahallesi, Toptepe Mevkii’nde meydana gelen trafik kazasında büyük şans eseri herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Bugün saat 15:30 sıralarında meydana gelen kaza, iddiaya göre şu şekilde gerçekleşti; Bodrum’dan Tire’ye gezmeye gelen Aygüne Çakır (57) 2 kızı ve annesiyle birlikte 34 TY 6487 plakalı özel otomobilleriyle seyir halindeydi. Tire’ye otoban yerine İncirliova üzerinden dağ yolundan gelmeyi tercih eden sürücü Aygüne Çakır, Tire’ye girdikleri esnada Ekinhisarı Caddesi üzerinde Toptepe Mevkii’nde otomobilin frenlerinin çalışmadığını farketti. Bir anda telaşa kapılan sürücü durabilmek için el frenini çekti ve direksiyonu kırarak yolun sağında bulunan beton elektrik direğine çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan otomobil takla atarak yolun ortasında kaldı.

 

Kazayı gören çevre sakinleri kazazedelerin yardımına koştu. Bulunduğu yerdeki kapı açılmayınca, sürücü Aygüne Çakır, vatandaşların yardımıyla bagajdan çıkarıldı. Kazanın olduğu nokta tam da keskin virajda olduğu için yoldan o  esnada herhangi başka bir aracın geçmemesi de facianın önüne geçti.



Kaza ihbarının ardından olay yerine sevk edilen 2 adet 112 ambulansı, yaralı sürücüyü alarak Tire Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne götürdüler.  Sürücünün hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi. Otomobilde bulunan diğer yolcular ise kazadan herhangi bir yara almadan kurtuldular.


Editör: Haber Merkezi