Açıklamalarında sık sık 15 Temmuz’un önemine dikkat çeken Falakalı, şöyle konuştu;

“Türk Milleti tarihin her döneminde damarlarında taşıdığı asil kanın gereğini yapmıştır ve yapacaktır. Milletinin emaneti olan silahları, tüm emperyalist odakların söylemlerini arkasına alarak milletine doğrultanlar, her platformda bunun hesabını vermiştir, verecektir” dedi. Sosyal medya üzerinden 15 Temmuz’u küçümsemeye ve müsebbiplerinin mağdurlarıyla birlikte
hareket ettiğini açıkça ifade etmekten çekinmediklerine dikkat çeken Falakalı, bu küçümsemenin tüm etnik unsurlarıyla bir arada barış içerisinde yaşama gayreti içerisinde olan Türk Milletinin genlerine hakaret olduğunu hatırlattı. Falakalı birlik ve beraberliği bozmayı hedefleyen konuşma dilini kullanan çevreleri uyarmak gerektiğini hatırlatarak, “15 Temmuz’un tüm detayları kamuoyunun gözleri önünde ortada. FETÖ örgütüne mensup kişilerin ve elebaşısının geçmişte Türkiye’nin her alanında her kişi ile temas ettiklerini hepimiz biliyoruz. Daha Ak Parti Davası ortada yok iken 1996 yılında yayınlanan NOKTA Dergisi Manşet atıyor, diyor ki ‘Gülen Devletin Her Yerine Sızmış’. Şimdi bunu iyi okumak ve yola buradan çıkmak lazım. Yargıdan Askeriyeye Polisten Milli Eğitime ve bütün STK ’lara her alanda etkin rol üstlenen bu oluşuma rağmen Türkiye’yi Atatürk’ün muasır milletler seviyesine ulaştırma hedefine büyük ölçüde yaklaşan Ak Parti İktidarı ve Recep Tayyip Erdoğan’ı darbeyle ilişkilendirmek büyük bir garabettir, akıl tutulmasıdır. Memleketin birçok noktasında merminin önüne bedenini set çeken, tankların altında ezilmekten çekinmeyen 249 Şehidimize, gazilerimize büyük bir hakarettir,  davalarına şehadetlerine saygısızlıktır”

 

İHANET GİRİŞİMİ SİYASİ DÜŞMANLIKLARLA DEĞERLENDİRİLEMEZ
Darbe girişimine ve milletin zaferine gölge düşürmek için Ak Parti düşmanlığı üzerinden yorum yapmanın gerçekleri saptıracağına inandığını ifade eden Mert Falakalı sözlerini şöyle sürdürdü: “Darbe darbedir. Hiçbir gerekçe ile milletin askeri, polisi, devletine milletine kurşun sıkamaz. Sıktığı takdirde 3 sene önce yaşanlar bu hususta dünya tarihine geçecek en güzel cevap olarak ortadadır.
Hiçbir siyasi düşüncenin, hiçbir kişisel menfaatin tarihe not düşmüş millet iradesini küçümsemeye hakkı yoktur. Hele hele devletimizin bekasının söz konusu olduğu bu tip hadiselerde siyasi düşünmek büyük bir garabettir, kendini düşünmektir. Bu da aziz milletimizi küçük görmektir. Milletimizi küçümseyenler de milletimize hesap verecektir”

 

“YÜRÜYÜŞE ve ANMA ETKİNLİKLERE BEKLİYORUZ”
15 Temmuz’un üçüncü yıldönümünde devletin ve milletin tüm unsurlarıyla gerçekleştirilecek etkinlere ben Türkiye’yim diyen tüm vatandaşları davet ettiğini söyleyen Falakalı, sözlerini şöyle tamamladı; “Bugün aziz şehitlerimizi, gazilerimizi ve demokrasi kahramanlarımızı saygıyla anıyoruz. Bu kapsamda saat 21.00’de Şehitler Parkı önünde toplanarak Cumhuriyet Meydanı’na hep birlikte yürüyeceğiz. Bugünün rengi Kırmızı ve Beyaz. Ben Türkiye’yim diyen tüm vatandaşlarımızı ellerinde bayrak yürüyüşe ve ardından gerçekleştirilecek etkinliklere davet ediyorum”

Editör: Haber Merkezi