Ercan ÇELİK

Tire Belediyesi ve Tire Rahvan At Yetiştirme ve Yaşatma Derneği işbirliğiyle bu yıl ikinci kez düzenlenen Rahvan At Yarışları, Tire’ye bağlı Boynuyoğun Köyü’ndeki pistte gerçekleştirildi. Tire’den ve çevreden çok sayıda yarış sever izleyicinin katıldığı yarışlara, Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, Başkan Yardımcısı Doğukan Eroğlu, İYİ Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Şule Gök Tüdeş, İYİ Parti Tire İlçe Başkanı Yüksel Şenyurt, Tire Süt Kooperatifi Başkanı Osman Öztürk ve çok sayıda davetli katıldı.

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden 170 atın katıldığı yarış, ikili, üçlü, dörtlü taylar, taze beşli, deste küçük, orta, başaltı ve baş olmak üzere 9 ayrı kategoride gerçekleştirildi. Yarışlar, büyük heyecana sahne oldu.

Gün boyu süren yarışlar sonucunda dereceye giren at sahiplerine ödülleri, törenle takdim edildi.

DURAN: “GELENEKSEL SPORLARIMIZA DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Yarışlarda bir konuşma yapan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran; “Göreve geldiğimiz günden bu yana geleneksel sporlarımıza destek veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz. Rahvan At yarışlarımızı geleneksel hale getirerek bu yıl ikincisini düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Saha olarak da bölgede ki en güzel At yarışı sahasına sahibiz. Sahamızı yaparken tüm detayları hesapladık. Festival havasında bir yarış oldu. Bizler ata sporumuz olan atçılığın devam etmesi ve gelecek nesillere aktarılması için elimizden geleni yapıyoruz. Bu güzel organizasyonda emeği geçen herkesi kutluyorum.” dedi.

Editör: Haber Merkezi