Ercan ÇELİK

Orta Asya, Ortadoğu, Anadolu ve Balkanlar'da kutlanan mevsimlik bayramlardan biri olan Hıdrellez, dünyada darda kalanların yardımcısı olduğu düşünülen Hızır ile denizlerin hâkimi olduğuna inanılan İlyas'ın yeryüzünde buluştukları gün olarak düşünülür ve kutlanır. Hıdrellez, geçmişten günümüze Tire’de de özellike Derekahve’de kutlanır.

Bugün de Tire’den ve Tire dışından çok sayıda ziyaretçi, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Hıdrellez’i kutlamak için Derekahve’ye akın ettiler. Derekahve’de başlarına koydukları çiçek ve yeşilliklerle doğa yürüşü yapan vatandaşlar, dileklerini dileyip dereye bıraktılar.

Öte yandan Hıdrellez için günler öncesinden hazırlıklarını tamamlayan Tire Belediyesi, bu yıl da Derekahve’de toplanan vatandaşlara etkinliklerle dolu bir gün geçirtti. Tarihi Tire Belediyesi Armoni Bandosu Derakahve de vatandaşlara konser verdi. Tire Belediyesi alanda 1500 kişilik lokma döktürdü. Sabah saatlerinden itibaren Derekahveye gelen vatandaşlar burada baharın gelişini kutlayarak gönüllerince eğlendiler.

Tire'nin Minikleri İçin Macera Dolu Bir Dünya: Macera Park Açıldı! Tire'nin Minikleri İçin Macera Dolu Bir Dünya: Macera Park Açıldı!

BAŞKAN DURAN, HIDRELLEZ’İ KUTLADI

Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran; "Hızır ve İlyas Peygamberlerin yeryüzünde buluştuğu günü simgeleyen ve eski çağlardan bu yana geleneklerimiz arasında yer alan, kış mevsiminin bitişi ve baharı karşıladığımız günler olan Hıdrellez Bayramımız kutlu olsun. Tire Belediyesi olarak bu yıl da hıdrellezi coşku içerinde kutladık. Tüm vatandaşlarımızın bahar bayramını kutluyorum." Dedi.

Editör: Haber Merkezi