Ercan ÇELİK

Açtığı kurslar ve katıldığı yarışmalarla Türkiye çapında tanınan Tire Halk Eğitimi Merkezi, bu yıl geleneksel yılsonu etkinliğinin dokuzuncusunu gerçekleştirdi. 9. Kültür ve Sanat Şenliği, Tire Gölet Festival Alanı’nda, binlerce Tirelinin katılımıyla gerçekleştirildi. Programa Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, siyasi parti temsilcileri, oda ve kooperatif başkanları da katıldı.

Tire Halk Eğitim Merkezi’nin uzun zamandır hazırlığını yaptığı dolu dolu programın sunuculuğunu Burçin Tatlı ve Mustafa Konur yaptı.

Şenlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Sahneye çıkan kursiyerler, İstiklal Marşı’nı işaret diliyle okudular.

Alkışlarla sahneye gelen Tire Halk Eğitim Merkezi Mehter Takımı, okuduğu mehter marşlarıyla izleyenleri mest etti.

Programda konuşma yapan Tire Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Adnan Güven, “

1 YILDA, 783 KURSTA, 12 BİN KURSİYER EĞİTİM ALDI

Tire Halk Eğitimi Merkezi Mehter Takımı gösterisi yapıldı. “Hayat boyu öğrenme haftası etkinlikleri kapsamında bu yıl 9.’sunu düzenlemiş olduğumuz yıl sonu şenliklerine hepiniz hoşgeldiniz. Tüm dünyada yaşanan pandemi şartları nedeniyle, geçtiğimiz 2 yılda, kurs ve kursiyer sayımız azaldı. Yılsonu şenliklerimizi yapamamıştık. Bu eğitim yılında şartların normale dönmeye başlamasıyla biz de çalışmalarımıza hız verdik. 2021 – 2022 eğitim öğretim yılının başından bu yana Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak çeşitli alanlarda birçok kurs açtık. Bu kurslarımız halkımızın istek ve ihtiyaçları göz önüne alınarak ve alan taraması yapılarak açılan kurslardır. Bu kurslarımız mesleki ve genel kurslar olarak ikiye ayrılmaktadır. Tire Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak 2021 – 2022 eğitim öğretim yılında şimdiye kadar 783 kurs açtık. Bu kurslarımızdan 12 bine yakın Tireli vatandaşımız istifade etti. Açılan bütün kurslarımızda binlerce kursiyerimizle birlikte ilçemizin en kalabalık okulu olmanın haklı gururunu yaşadık. Bu kurslarımızın eğitim kadrosunda görev alan arkadaşlarımız, kursiyerleriyle birlikte çok güzel çalışmalar hazırladılar. Emeği geçen tüm eğitmenlerimize ve kursiyerlerimize teşekkür ediyorum.” Dedi.

Adnan Güven’in konuşmasının ardından hazırlanan şenliğin tertip komitesinde görev alan eğitmenler, sahneye çağrıldı ve Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu tarafından kendilerine plaket takdim edildi.

ŞAMPİYONLAR SAHNEDEYDİ

Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik Spor Bakanlığı tarafından yapılan halk oyunları yarışmalarında 3 kategoride il şampiyonluğu, 1 il ikinciliği kazanan halk oyunları ekibi sahneye çıktı. Gülcan ve Halil Altın’ın eğittiği ekibin folklor gösterisi, izleyenlerden büyük alkış aldı.

DEFİLE, İZLEYENLERİ BÜYÜLEDİ

Tire Halk Eğitim Merkezi Usta Öğreticisi Atila Özkan tarafından tasarlanan kostümler, profesyonel mankenler tarafından defilede sergilendi. El emeğiyle tek tek işlenerek hazırlanan kostümlerle yapılan defile, izleyenleri büyüledi.

Defile sonunda tasarımcı Atila Özkan ve Rönesans Ajans Sahibi Akif Örük sahneye davet edilerek çiçek takdim edildi.

BEDİA AKARTÜRK RÜZGARI ESTİ

Tire Halk Eğitimi Merkezi Türk Halk Müziği Topluluğu Korosu, harika repertuarıyla, en güzel halk müziği eserlerini icra etti. Konserin ikinci bölümünde alkışlar ve tezahüratlar eşliğinde sahneye çıkan usta sanatçı Bedia Akartürk, söylediği türkülerle izleyenleri coşturdu.

Gece boyu süren etkinlikte, Tireliler unutulmaz bir şenlik yaşadı.

Editör: Haber Merkezi