İlk tören sabah saat 09:30’da Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi. Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Törene Kaymakam Fatih Çobanoğlu, Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, Cumhuriyet Başsavcısı Burak Hazinedaroğlu gibi isimlerle birlikte çok sayıda protokol üyesi, Siyasi Parti ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Tire Askerlik Şubesi Başkan Vekili Personel Asteğmen Hakan Şimşek yaptı. Törende ŞAİK Anadolu Lisesi 10. Sınıf öğrencileri Nisa Oksaş ve Enes Kemençe’nin okuduğu şiirler büyük beğeni toplarken, buradaki tören Halk Eğitim Merkezi Folklor Ekibi’nin zeybek gösterisiyle sona erdi. Kaymakam Çobanoğlu Hükümet Konağı önünde tebrikleri kabul etti.

ŞEHİTLİK ZİYARETİ

Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen tebriklerin kabulünden sonra asri kabristanlıkta bulunan Şehitlik’e geçildi. Burada Aziz Şehitlerimizin ruhuna dualar okundu. Protokol üyeleri Şehitlerimizin kabirlerine çiçekler bıraktı.

Editör: Haber Merkezi