Tire’de 2020 yılı incir üretimi toplantısı gerçekleştirildi. Ziraat Odası Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya ilçede incir üretimi yapan mahallelerin muhtarları katıldı. Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda birbirinden önemli kararlar alındı. Toplantının ana gündem maddesini ise koronavirüs salgınına karşı alınacak olan tedbirler oluşturdu.

İŞÇİ ÜCRETLERİ BELLİ OLDU

Toplantıda incir üretimi ve hasadında istihdam edilecek işçilerin ücretleri de belli oldu. Mahalle muhtarlarının da ortak kararıyla, geçen senenin ücretleri göz önünde bulundurularak 2020 yılının işçi ücretleri düz arazide toplayıcı günlük 90,00TL, çırpıcı günlük 125,00TL olarak tavsiye edilirken meyilli arazilerde toplayıcı günlük 120,00TL çırpıcı ise günlük 140,00TL olarak tavsiye edildi.

KİMLİKSİZ İŞÇİ VE ÇOCUK İŞÇİ ÇALIŞTIRILMAYACAK

Toplantıda alınan önemli kararlardan biri de kimliksiz işçi ve çocuk işçilerle ilgiliydi. Tire Ziraat Odası Başkanı İbişoğlu, incir hasadında kimliği olmayan işçilerin ve çocuk yaşta işçilerin çalıştırılmaması konusunda muhtarlara uyarıda bulundu. Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için incir hasadında çalıştırılacak işçilerin kimlik bilgilerinin kolluk kuvvetlerine bildirilmesi kararlaştırıldı.

HİJYEN KURALLARINA DİKKAT EDİLECEK

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde vaka sayılarının tekrar artışa geçtiği koronavirüs salgınının da masaya yatırıldığı toplantıda üretici ve işçilerin alması gereken önlemler belirlendi. Buna göre incir hasadında çalıştırılacak olan üretici ve işçilerin hijyen kurallarına uyması, Covid-19 şüphesi olan işçilerin ilgili sağlık kuruluşlarına bildirilmesi kararlaştırıldı. Toplantıda alınan kararlar tutanak altına alınarak Oda Başkanı Halil İbişoğlu ve Muhtarlar tarafından imzalandı.

Editör: Haber Merkezi