Kendi işini kurmak isteyen gerçek kişiler için, Tire Ticaret Odası ve KOSGEB İzmir Kuzey Ege Hizmet Merkezi Müdürlüğü İşbirliği ile genel katılıma açık eğitim kursları dün başladı.


Dilek KART


Kendi işini kurmak isteyen girişimciler için; 4 Kasım – 15 Kasım tarihleri arasında düzenlenen ve 9 gün boyunca sürecek olan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursu dün başladı.
 
KOSGEB tarafından düzenlenen ve Tire’de girişimcilik potansiyelinin ve bilincinin arttırılmasına katkı sağlamak, potansiyel girişimcilere, iş kurmak ve yönetmek hakkında bilgi vermek, iş yerlerini hayata geçirmeden önce yapılabilirlik (fizibilite) çalışmasıyla iş fikirlerinin gerçekleştirilebilir, karlı ve sürdürülebilir bir iş fikri olup olmadığını analiz etmek için gerekli bilgi ve yöntemleri sunmak, girişimci adaylarının iş planı ve pazarlama planı hazırlamalarına temel teşkil edecek gerekli bilgi ve yöntemleri sunmanın amaçlandığı kursa 30 kişi girişimci adayı katılıyor.



2013 YILININ 2. EĞİTİMİ
Konuyla ilgili açıklama yapan Tire Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu, “Program sonunda sertifikayı almaya hak kazanan ve iş planı onaylanan girişimciler işlerini kurma sürecinde KOSGEB’den 30 bin TL’si hibe 70 bin TL’si geri ödemeli kredi olmak üzere toplam 100 bin TL Girişimcilik Destek kredisinden faydalanabilecekler. Kurslarımız 14 Kasım 2013 tarihinde sona erecek. Kosgeb ile birlikte bu yıl düzenlediğimiz ikinci eğitimi Tireli girişimcilerimizi faydalandırmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi