Ercan ÇELİK

Tire İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Tire'de 67 kurumda görev yapan bin 122 görevli arasından 274'ünün Eğitim İş Sendikası'na üye olduğu tespit edildi. Tire'de geçen yıl, en çok üyeye sahip olan ve dolayısıyla yetkili sendika olan Eğitim Bir Sen'e mensup görevli sayısı ise bu yıl 238 oldu. Eğitim Sen üyesi 100, Türk Eğitim Sen üyesi 240, Anadolu Eğitim Sendikası üyesi 1 ve TEÇ-SEN üyesi 47 görevli olduğu tespit edildi.

“YANDAŞ SEN! YIKILACAKSINIZ!”

Tire’de yetkili sendika olan Eğitim İş Sendikası’nın Tire Temsilcisi Özgür Anafartalar, konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında şu ifadelerde bulundu; “Rüzgarın değil Batı destekli gerici ve faşist bir fırtınanın hüküm sürdüğü ülkemizde başarılı olmak gerçekten gurur vericidir. Özellikle Atatürk’e, devrimlerine ve bu devrimlerin tüm dünyadaki ortak adı olan Kemalizm’e hakaret ede ede büyümeye çalışan ve bunu yaparken de tehdit ve korku dahil her türlü baskı unsurunu kullanmaktan çekinmeyen yandaş Sen‘e sesleniyoruz:

Yıkılacaksınız; bir balon gibi patlayıp tarihin çöp kutusuna atılacaksınız. Gizli odalarda, karanlık dehlizlerde özellikle yeni atanmış öğretmen arkadaşlarımızı, ‘sizi biz atadık; biz olmasak atanamazdınız’ gibi ifadelerle korkutma yöntemini seçtiniz. Korkuyla yıldırmayla bir yere kadar gelebilirsiniz. Uyarıyoruz sizin için deniz bitti. Bıkmadan usanmadan söyledik yine söylüyoruz. Eğitim İş’i Eğitim İş yapan üyelerinin onurlu dik duruşudur.

Eğitim İş Tire Temsilciliği olarak bizler ne Soros’un turuncu fonlarına, ne Pensilvanya’nın her şekle ve renge giren yapısına, ne gelip geçici iktidarlara, ne diktatör heveslilerine, ne iktidar yandaşlarına, ne iktidara koltuk değneği olanlara, ne üç kuruşa memurunu satanlara, ne de Kandil ulaklarına sırtımızı yaslamadık.

İktidara payanda olup torpille iş çevirenlerle mücadele ettik. Haksız müdür atamalarına karşı hukuk mücadelesi verdik. Bizler gücümüzü üyelerimizin örgütlü mücadelesinden ve dik duruşundan; ışığımızı Atatürk ilke ve devrimlerinden alıyoruz.

Bu bağlamda; nerede bir haksızlık varsa, nerede bir hukuksuzluk varsa nerede Cumhuriyetimizin temel değerlerine bir saldırı varsa orada Eğitim İş korkusuzca var olacaktır. 274 sayısı bizler için hem gurur hem yeni bir başlangıçtır. Ayrı bir gururu da kadın üyelerimiz yaşatmışlardır. Diğer sendika temsilciliklerinde erkek üye sayısı kadın üye sayısından fazlayken Eğitim İş Tire Temsilciliği’nde kadın üye sayısı erkek üye sayısından fazladır.”

Editör: Haber Merkezi