Tire’de eğitim veren Şehit Mehmet Oruç İmam Hatip Ortaokulu Avrupa Kalite Etiketi, Öğretmen Melahat Aksoy Sosyal Bilimler Lisesi ise Ulusal Kalite Etiketi aldı. Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş en büyük okul ağı olan e-Twinning platformunda yürüttükleri başarılı projeler nedeniyle Brüksel’de bulunan Merkezi Destek Servisi (Central Support Service-CSS) tarafından okullarımız Kalite Etiketi ödülüne layık görüldü ve e-Twinning okulu oldu.


Nevvar Salih İşgören Eğitim Kampüsü’nde gerçekleşen törende, okulları adına e-Twinning School Bayrağı ve Avrupa/Ulusal Kalite Levhalarını; Şehit Mehmet Oruç İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ömer Malkoç ve Öğretmen Melahat Aksoy Sosyal Bilimler Lisesi Müdür Vekili Kadir Karadadan teslim aldı. 2019-2020 ve 2020-2021 eğitim öğretim yılında öğretmenler tarafından yürütülen e-Twinning projeleri ile Şehit Mehmet Oruç İHO 3 Ulusal, 1 Avrupa Kalite Etiketi; Sosyal Bilimler Lisesi 1 Ulusal Kalite Etiketi almaya hak kazandı.

Avrupa/Ulusal Kalite etiketi almanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen her iki okulun idarecileri konu ile ilgili şunları söyledi; “e-Twinning School” unvanının okulumuza kazandırılması öğretmen ve öğrencilerimiz için gurur vericidir, kalitenin tescillenmesidir. Tire’deki herhangi bir okulun neleri başarabileceğinin nişanesidir. Eğitim vizyonumuz doğrultusunda çalışmalarımız hız kesmeden devam edecektir. Bilindiği gibi e-Twinning School bayrağı ve kalite levhası alan okullar Bakanlığın projelerinde pilot okul olarak değerlendirilmekte, ayrıca Avrupa Birliği Erasmus+ Projelerinde öncelik kazanmaktadır. Bu süreçte emeği geçen tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ediyoruz.”

Editör: Haber Merkezi