Ercan ÇELİK

Milli Mücadele döneminde İngilizlerin desteği ile gerici isyanlara destek veren ve Kuvayi Milliye’ye düşman Teali İslam Cemiyeti’nin yöneticisi İskilipli Atıf, ölümünün 95. yılında devlet erkânının katıldığı törenle anılmıştı.

Anmaya Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, AKP Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, İskilip Kaymakamı Muharrem Eligül, Atıf Derneği Başkanı Mustafa Lek, Atıf’ın aile yakınları katıldı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

Bu anma törenine devlet erkanının katılmasına pek çok çevreden tepkiler yükselirken, bir tepki de Eğitim İş Sendikası Tire Temsilciliği’nden geldi. Eğitim İş mensupları vali ve beraberindekiler hakkında suç duyurusunda bulundular.

Konuyla ilgili açıklama yapan Eğitim İş Sendikası Tire Temsilcisi Özgür Anafartalar, “Vatan haini, mandacı, işbirlikçi İskilipli Atıf’ın mezarını ziyaret eden, öven Çorum Valisi ve diğer katılanlar hakkında suç duyurusunda bulunduk. Tarihe kayıt düşüyoruz. İşgalcilerle işbirliği yapan ve vatana ihanet suçundan cezalandırılan İskilipli Atıf adlı şahsın mezarının Çorum Valisi, İskilip Kaymakamı, bir milletvekili ve bir üniversite rektörü tarafından ziyaret edilmesi, ‘şehit’ olarak anılması demokratik, laik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nde tasavvur dahi edilemez bir olaydır. Bu itibarla adı geçen şüpheli/şüpheliler hakkında gereğinin yapılmasını teminen iş bu suç duyurusunun yapılması zorunlu olmuştur. "

Editör: Haber Merkezi