Atilla ÇallıoğluTire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in gayretleri neticesinde Hayırsever işadamı Atila ve eşi Belgin Çallıoğlu tarafından yaptırılacak Fen Lisesi’nin temeli İzmir Valisi Cahit Kıraç’ın katıldığı bir törenle atıldı. Arsasını Tire Belediyesi’nin tahsis ettiği 18 derslikli ve toplam 384 öğrenci kapasiteli okul, 2013-2014 eğitim ve öğretim yılında hizmet vermeye başlayacak.

sondakika.com

HABER VİDEOSU ALT KISIMDA

13 bin 500 metre kare toplam alanı bulunan ve 3 katlı olarak inşa edilecek okulun Tireli hayırsever işadamı Atila ve eşi Belgin Çallıoğlu’nun adını taşıyacağı ve 6 milyon liraya mal olacağı bildirildi.Temel atma törenine hayırsever işadamı Atila ve eşi Belgin Çallıoğlu’nun yanı sıra, İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi, Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Gökçen Belediye Başkanı Mustafa Önem, Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, AK Parti Tire İlçe Başkanı Mehmet Çeltikçoğlu, CHP Tire İlçe Başkanı Mustafa Güngör ve ilçede bulunan üst düzey kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı. Törende Tire Halk Eğitim Merkezi Mehter Takımı ile zihinsel engellilere yönelik eğitim veren Tire Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Zeybek Topluluğu’nun gösterileri ilgiyle izlendi.

BÖLGEYE HİZMET VERECEK

İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, İzmir ili genelinde 11’i özel olmak üzere toplam 14 Fen Lisesi’nin bulunduğunu belirterek, Fen Lisesi’nin temelini Tire’de atmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi. Okulun yapımını üstlenen hayırsever işadamı Atila ve eşi Belgin Çallıoğluna teşekkür eden Vali Kıraç, “Türkiye Cumhuriyeti eğitime, kültüre ve sanata değer ve önem veren bir devlettir. İzmir genellinde eğitim alanında ihtiyaçlarımızın yüzde 40’ı hayırseverler tarafından karşılanıyor. Devlet ve millet olarak hedeflerimiz var. Muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak ancak eğitimle olur. Fen Liseleri ise eğitimim temel taşlarıdır. İzmir genelinde bu gün kadar eğitimde toplam 169 protokol yapıldı ve hayırseverler İzmir’e 250 milyon liralık bir kaynak aktardı. Bir yıl sonra tamamlanacak okulumuz başta Tire olmak üzere tüm bölgeye hizmet verecek” dedi. Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ise “ Bir gün Tireye Fen Lisesi gelecek dense hayal gibi gelirdi.Ama her şey önce hayal etmekle başlar.Bizlerde hayal ettik ve başardık.Büyük işleri büyük insanlar başarır. İşte Atila Çallıoğlu da bu işi başaran isimlerden birisidir. Kendisine şahsım ve Tireliler adına bir kez daha sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.Temelini attığımız Fen Lisesi örnek bir bilim yuvası olacaktır. Bu yıl ön kayıtla iki sınıf öğrenci alıp geçici olarak eğitime başka bir okulda başlayacağız. Barınmalarını Tire Belediyesi olarak karşılayacağız. Arsamız çok. Hayırseverleri ilçede okul yaptırmaya destek olmaya çağırıyorum” şeklinde konuştu.

2013 EYLÜL’DE TAMAMLANACAK

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, İzmir genelinde okul öncesi ve ilköğretimde yüzde 100, orta öğretimde yüzde 94 okuma yazma seferberliğinde ise yüzde 90 başarı oranı yakaladıklarını söyledi. Hayırsever İşadamı Atila Çallıoğlu ise, “Benim okuduğum yıllarda Tire’de lise olmadığı için çevre il ve ilçelere giderdik. Şimdi ilçe genelinde toplam 10 lise var. Bu okulun yapımında emeği geçen ve okulun yapılması için izin alınmasında Milli Eğitim Bakanlığı nezlinde girişimlerde bulunan İzmir Valisi M. Cahit Kıraç’a, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve Tire Belediye Başkanı dostum Tayfur Çiçek’e teşekkür ederim. Temelini attığımız okulumuzu 2013 Eylül ayında bitirip, yapımını tamamlayacağım” dedi. Okulun temeline ise ilk harcı İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, hayırsever işadamı Atila ve eşi Belgin Çallıoğlu, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ile Kaymakam Hüseyin Ergi birlikte koydu.

RAKAMLARLA TİRE FEN LİSESİ

  • Toplam 384 öğrenci kapasiteli olacak.
  • 13 bin 500 metre kare alana toplam 3 katlı olarak inşa edilecek. İçinde 300 öğrenci kapasiteli kız- erkek öğrenci yurdu bulunacak.
  • 18 derslikli okulda, 5 bilimsel olimpiyat odası, 1 laboratuar ve kapalı spor salonu bulunacak ve toplam 6 milyon liraya mal olacak.

VİDEO:

 

Editör: Haber Merkezi