Ergün ÇELİK


Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in doğumunun 1445. Yıldönümü Tire’de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlu Doğum’un en anlamlı programı ise Gökçen Efe Ortaokulu’nda gerçekleştirildi. 

Organizasyonunu Gökçen Efe Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Elif Varol’un üstlendiği Kutlu Doğum Programı büyük beğeni topladı. Programa öğrenci velileri de yoğun ilgi gösterdi. 
Program Fatih Camii Müezzini Emin İnci’nin okuduğu Kur’an tilavetiyle başladı. Sonrasında şiirler okundu, Türkçe Öğretmeni Zeynep Taşdemir’in hazırladığı “Veda Hutbesi Oratoryosu” ve “Onu Ne Kadar Tanıyoruz” adlı tiyatro oyunu sergilendi. Müzik Öğretmeni Esra Taviş ve Matematik Öğretmeni Filiz Gülüm’ün söylediği ilahiler programa ayrı bir renk kattı. Okul genelinde yapılan “Kırk Hadis Ezberleme” yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Okul öğretmenlerinin sponsorluğuyla tüm misafirlere lokum ve pilav ikram edildi. Son bir aydır öğrenciler tarafından Peygamberimiz(S.A.S)’e getirilen 6 milyondan fazla salavat-ı şerifi temsilen hazırlanan salavat ağacı çiçeklerle süslendi. Ayrıca Resim Öğretmeni Berat Karaca ve Rehberlik Öğretmeni Funda Kocaman’ın hazırladığı “Karikatürlerle Kırk Hadis” adlı sergi okul koridorlarını süsledi. 
Programa katılan veliler, uzun zamandır Gökçen’de böyle güzel bir Kutlu Doğum Programı görmediklerini dile getirerek tekrarını beklediklerini söylediler. 















Editör: Haber Merkezi