Son yıllarda istihdamı arttırıcı, teşvik edici eğitim kurslarına daha çok önem ve yer veren, bu yönde açtığı kurslarla birçok vatandaşa yeni meslekler öğretip iş kapıları açan Tire Halk Eğitim Merkezi, artık kazanç getirici alternatif tarım üretimine yönelik kurslar da vermeye başladı. 
İzmir Büyükşehir Belediyesi ‘Meslek Fabrikası’ birimi ile yapılan işbirliği ile sürdürülen ‘Örtü altı tarımsal üretim’ denilen üretim şekliyle yetiştirilen; kültür mantarı, kuşkonmaz ve orkide gibi bitkilerin üretimine yönelik olarak kurslar açılmaya başlandı. 
 

İLK ETABA 30 KURSİYER KATILDI
Bu plan çerçevesinde ilk olarak ‘Kültür Mantarı Yetiştiriciliği Kursu’ açan ve ilk etabını başarı ile sona erdiren Halk Eğitim Merkezi, gösterilen ilgiden memnun. Kursun ilk etabına yaklaşık 30 kursiyer katıldı. Kurs bitiminde başarılı olup sertifika alan kursiyerlerden 5’inin hemen üretim için çalışma yaptığı ve harekete geçtiği belirtildi. 
Tire İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Kurumu eski müdürlerinden İbrahim Soylu’nun usta öğretici olarak eğitim verdiği ‘Kültür Mantarı Yetiştiriciliği Kursu’ kapsamında verilen eğitimler Emine İçelli adlı vatandaşın uygulama alanında verildi. 
 

EN ÖNEMLİ HUSUS ‘KOMPOST TOPRAĞIN’ HAZIRLANMASI
Konuyla ilgili olarak kısa bilgi veren Tire Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turhan Eke, “Örtü altı tarımsal üretim ürünlerinden biri olan kültür mantarı yetiştiriciliği gelir getiren iyi bir tarımsal koldur. Kültür mantarında en önemli husus, mantarın yetiştiği ‘kompost toprak’ denilen özellikli karışım toprağın uygun şekilde hazırlanmasıdır. Hazırlanan toprakta ve uygun iklimlendirme koşullarında mantarlar çok kısa sürede yetişirler ve hasadı yapılır. Kültür mantarı son yıllarda bütün pazarlarda ve marketlerde satılan ve birçok kişinin mutfağında yer verdiği lezzetli bir gıda maddesi.” şeklinde konuştu.
 

Editör: Haber Merkezi