Açıklanan LGS sonuçlarına göre, 1367 okuldaki 126.510 kontenjana bu sınavda alınan puanla girilecek.
Tire’de 900 öğrenciden yaklaşık olarak 800 civarında öğrenci sınava girebildi. Dışarıdan gelecek öğrenciler de dahil Tire Fen Lisesi’nin Kontenjanı  90, Tire Sosyal Bilimler Lisesi’nin Kontenjanı 120 öğrenci  ile sınırlı. Diğer öğrencilerimiz yerel yerleştirme dediğimiz adrese dayalı  yerleştirme ile okullara yerleştirilecek. Konu ile ilgili;  Milli Eğitim Bakanlığınca, liselere geçiş sistemine ilişkin tercih ve yerleştirme kılavuzu “odsgm.meb.gov.tr “ adresinden yayımlandı. Liselere yerleştirmeler için tercihler 2-13 Temmuz tarihleri arasında alınacak. Yerleştirme sonuçları ve boş kontenjanlar 30 Temmuz’ da açıklanacak.
Tercih işlemi öğrenci/ veli tarafından bireysel olarak https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden yapılabileceği gibi mezun olduğu okuldan ya da herhangi bir resmi ortaokul müdürlüğünden yapılabilecek.
 
Öte yandan LGS’ye giren öğrencilere Özel Tire Boğaziçi Lisesi’nde tercih danışman öğretmenleri Ömriye Gülcüoğlu ve Aslı Nur Çağıran tarafından danışmanlık hizmeti verilecek. Okul, tüm öğrenci ve velileri davet ediyor. 

“ EĞİTİMİN ÖNCÜ SESİ BOĞAZİÇİ LİSESİ, EĞİTİMİN HER SÜRECİNDE YANINIZDA OLACAKTIR…”
Bu sürecin ayrıntılarını konuşmak üzere Özel Tire Boğaziçi Temel Lisesi Kurucusu ve Müdürü Yunus Özfırat ile bir görüşme yaparak, konuya ilişkin sorular sorduk.

Bu yıl değiştirilen liselere geçiş sistemi hakkında ne düşünüyorsunuz?
Yapılan sistem değişikliğinin ani olması öğrenci ve velilerde ister istemez panik ortamının doğmasına sebep oldu. Ancak değişiklik sebebiyle öğrencilerin yaşadığı paniğe rağmen motivasyonlarının güçlü tutulmasına yönelik öğretmenlerin özverili çalışmaları, kısa sürede yeni sistemin kabullenilmesini ve yeni sistemin ne olduğuna ilişkin çalışmaların hızlandırılmasını sağladı. Biz de kurum olarak lise kademesine geçecek olan öğrencilerimize yönelik gerekli rehberliği sunmak için görevlendirdiğimiz tercih danışmanı öğretmenlerimiz Ömriye GÜLCÜOĞLU ve Aslı Nur ÇAĞIRGAN ile tercih dönemi boyunca öğrenci ve velilerimizin ihtiyacı olan bilgilendirmeyi sağlayacağız. LGS’ ye giren tüm öğrencilerimize hizmet vermek için hazırız.

Kurum olarak öğrenci ve velilere tercih dönemi ile ilgili neler önerirsiniz?   
Öncelikle MEB tarafından yayımlanan ortaöğretime geçiş tercih ve yerleştirme kılavuzunun velilerimiz tarafından iyi incelenmesini öneriyoruz. Devamında velilerin, öğrencilerinin beklenti ve isteklerini dinlemesini, ilgi ve istekleri doğrultusunda tercih edebilecekleri kurumları birlikte tespit etmelerini tavsiye ediyoruz. Tüm bu süreç boyunca gerekli rehberliği sağlamayı amaçlayan ekibimizle veli ve öğrencilerimize kurumsal olarak yardımcı olmak için okulumuza bekliyoruz.

Öğrencilerin tercihleri nasıl olmalı?
Tercih işlemleri sonunda öğrencilerimiz Merkezi Sınavla veya Yerel Yerleştirme ile bir okula yerleşeceklerdir. Adı geçen bu okullara yerleşemeyen öğrencilerin çok dikkat etmesi gereken durumlar vardır. Eğitim alanında hizmet vermek amacında olanların eğitimin içinden geliyor olması çok önemlidir.Eğitim öğretimde  süreklilik ve istikrar esastır. Bir eğitim kurumunda öğretmenlerin deneyim ve istikrarı başarının anahtarıdır. Öğrenciler öncelikle buna dikkat etmelidir.
Sürekli öğretmen değiştiren kadrolarla başarıyı yakalayamazsınız. Öğrenciyi motive edemezsiniz. Deneyimli ve istikrarlı eğitim kadrosu tercih edilmek için güçlü bir nedendir.

Biz Boğaziçi Lisesi olarak yıllardır deneyimli, güçlü, değişmeyen kadromuzla eğitim ve öğretime devam etmekteyiz. Kurucularımız da eğitimin içinden gelen bu işe yıllarını vermiş kişilerdir.
Kurum olarak öğretmen kadromuzdan ve eğitim – öğretim kalitemizden eminiz. Bu güvenle topluma kazandırdığımız her öğrenciyi duyarlı ve birikimli bireyler haline dönüştürmek için çabalıyoruz. 
Bunun yanı sıra sürekli kendini yenileyen, deneyimlerinden dersler çıkaran bir eğitim anlayışıyla hareket ediyoruz. Ayrıca planlanmış ders saatleri dışında öğrencilerimizin eksiklikleri ve tekrar ihtiyaçlarına yönelik hafta sonu etüt saatlerimiz mevcuttur. Bununla birlikte öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimlerini pekiştirecek, toplumsal değerlerini güçlendirecek, ilgi ve yeteneklerini keşfetmelerini sağlayacak pek çok etkinlik yapılmaktadır. 

Eğitimde her kademenin kalitesi gelecek için bir yatırımdır. “Aydınlığa Aydın İnsan“ hedefinden yola çıkarak Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, kültürel değerlerine saygılı, ilim ve irfan sahibi bireyler yetiştirmek öncelikli hedefimizdir. Bizim gibi bu düşünceye inanan tüm öğrenci ve velilerimizi kurumumuza davet ediyoruz. 
 

Editör: Haber Merkezi