Tire Kartal dağında yapılacak olan mermer ocağına tepkiler devam ederken Küçükkale Köyü’nde Çevre Şehircilik Bakanlığı ve maden firmasının ortaklaşa düzenlediği  halkın katılımı toplantısı Tire Belediyesi’nin verdiği dilekçe ve halkın direnişi ile yapılamadı.

Tire Küçükkale Köyü’nde yapılacak olan halkın katılımı toplantısına Tire Belediye Başkan Vekili Avukat Gökhan Hızlı, Tire Belediyesi CHP Meclis Üyeleri Yalçın Kaya, Serhan Aydın, CHP İlçe Başkanı Şenol Sardoğan, Kartal Dağı Koruma Platformu, Tire Dağcılık Kulübü, Koza- Der, Aydın Ekoloji ve Yaşam Platformu, Çine Yaşam Platformu, Eğitim-Sen Tire Temsilciliği, EGEÇEP ve çok sayıda vatandaş katıldı.  Toplantı öncesi ellerinde pankart ve dövizlerle köy meydanına gelen vatandaşlar köylerinde maden ocağı istemediklerini belirttiler.

TİRE BELEDİYESİ’NDEN DİRENİŞE DİLEKÇELİ DESTEK

Küçükkale köyünde gerçekleştirilmesi beklenen toplantıya vatandaşlar olumsuz yanıt verirken, Tire Belediye Başkan Vekili  Av. Gökhan Hızlı,  başvuru dosyasının sahte bilgi ve beyana dayalı olduğunu söyleyip toplantının  iptalini istedi. Çevre Şehircilik Bakanlığı yetkililerine dilekçesini veren Tire Belediye Başkan Vekili Gökhan Hızlı’ya İzmir Baro Başkanı Av. Özkan Yücel’de destek verdi.

GÖKHAN HIZLI: ”BU SÜRECİ BİRLİKTE ATLATACAĞIZ”

Tire Belediye Başkan vekili Av. Gökhan Hızlı yaptığı açıklamada şunları söyledi; “ Maden firmasının halkın katılım toplantısı öncesi yaptığı başvuruda sahte bilgi ve beyanların olduğunu fark ettik.  Başvuru dosyasında, orman yangınları nedeniyle ormana girişlerin ülkemizde yasak olduğu Eylül -2021 döneminde ormanda inceleme yapıldığı belirtiliyor. Bu bilgi ve beyan sahtedir, bu halde ÇED başvuru dosyası sahte bilgi içermektedir.  Tire Belediyesi olarak bu süreçte vatandaşımızın yanındayız. Bizler bu toplantının başvuru dosyasındaki sahte bilgi nedeni ile yapılamayacağını ve iptalini isteyerek Çevre Şehircilik Bakanlığı yetkililerine dilekçemizi verdik. Direnişe katılan bir çok STK ve civar köy halkımıza da teşekkür etmek istiyorum. Bu direnişi hep birlikte sergiledik ve sergilemeye devam edeceğiz. Direnişimize katılarak destek veren İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel, CHP Tire İlçe Başkanlığı Memleket Partisi yetkilileri, STK’lar ve vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu süreci birlikte başaracağız. Tire Belediye Başkanımız Sayın Salih Atakan Duran’ın da sizlere çok selamı var. Kendisi Ankara’da olduğu için katılamadı. Tire Belediyesi olarak her zaman yanınızdayız. Bu süreci birlikte atlatacağız ve başaracağız.” dedi.

Editör: Haber Merkezi