Ercan ÇELİK

Uzun süredir Alacalı Köyü’nde depolama alanı bulunan özel bir patlayıcı madde firması, depolama alanının olduğu bölgede patlayıcı madde üretim tesisi kurmak için ÇED başvurusu yaptı. Yaşanan bu gelişme üzerine harekete geçen civardaki köy muhtarları, patlayıcı madde üretim tesisinin bölgede büyük bir tehlike yaratacağı gerekçesiyle projeye karşı çıktıklarını dile getirdi. Alacalı, Eskioba, Yenioba, Ayaklıkırı, Işıklar ve Mahmutlar Köylerinin muhtarları bugün bir itiraz dilekçesi yazarak Tire Kaymakamlığı’na iletecekler.

KORKU İÇİNDE YAŞIYORUZ

Köy Muhtarları HaberTire Gazetesi’ne yaptıkları ortak açıklamada korku içinde yaşadıklarını söyledi. Halihazırda bulunan deponun olduğu bölgeye bir de üretim tesisi kurulmasının bölge için büyük tehlike yaratacağını söyleyen muhtarlar açıklamalarını şu cümlelerle sürdürdü;

BU PROJE AKIL İŞİ DEĞİLDİR

“Bizler köy halkı olarak burnumuzun dibinde bir patlayıcı madde üretim tesisi istemiyoruz. Geçtiğimiz yıl Sakarya’da yaşanan faciayı hala unutmuş değiliz. Tesisin planlandığı bölge tarım ve hayvancılık konusunda büyük önem taşıyor. Bununla birlikte yine aynı bölgede çok önemli su kuyularımız var. Herhangi bir olumsuzluk durumunda sondajlarımızın zarar görmesinden korkuyoruz.

Belki bugün bir olumsuzluk yaşanmaz ama ileride yaşanmayacağının garantisini kimse veremez. Bizler bölgedeki köylerin muhtarları olarak gelecek nesillerimize korku dolu günler bırakmak istemiyoruz. Bu yüzden bu tesisin bu bölgede kurulmasına karşı çıkıyoruz. Türkiye’nin tarımsal olarak en önemli bölgelerinden birinde bu tesisi kurmak akıl işi değildir. Bu konuda ne gerekiyorsa yapacağız”

Editör: Haber Merkezi